2015 yılı Amatör Spor Haftası yoğun katılım ve renkli görüntüler ile sona ermiştir.

Spor Genel Müdürlüğümüzce bu yıl 12-18 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası 12 Ekim 2015 tarihinde Balkonuk Center'da yapılan açılış töreni ile başlamıştır. Bu kapsamda ilimizde spora uzun yıllar hizmet etmiş ve 2015 yılında uluslararası müsabakalarda derece elde eden sporculara sporun enleri ödül töreni yapılmıştır. Daha sonra Amatör Spor Haftası Programı kapsamında mahalle ligi futbol turnuvası paneli gerçekleştirildi.

    Panel açılışında Vali Vekilimiz Sayın Mustafa ÜÇKUYU, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Edip UĞUR’a, İl Jandarma Komutanımız Sayın Jandarma Kurmay Albay Ömer ARIK’a,Balıkesir Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Kerim ÖZDEMİR’e, Altıeylül Kaymakamı Sayın Bayram GALE’ye, Karesi Kaymakamı Sayın Ahmet ERDOĞDU’ya, Altıeylül Belediye Başkanı Sayın Zekai KAFAOĞLU’na, Karesi Belediye Başkanı Sayın Yücel YILMAZ’a, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın İlhan ASLAN’a, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Ferudun BOZ’a, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yusuf CENGİZ’e, İl Sağlık Müdürü Sayın Servet KOCAGÖZ’e, ASKF Başkanı Sayın Metin MENGÜÇ’e şilt takdim etti. 

    TRT spor spikeri Cüneyt ERSAN’ın yöneticilik yaptığı panele birçok ünlü isimde katıldı, Panele katılan Ünlü Teknik Direktör Yılmaz VURAL, Eski MHK başkanı ve Hakem Mustafa ÇULCU, Eski Fenerbahçeli Futbolcu ve Spor Yazarı Ogün ALTIPARMAK, Futbolculardan Uğur BORAL, Orhan ŞAM, İlker EKER ve Op. Dr. Feyyaz ÇİFTÇİ hem kendi kariyerleriyle ilgili bilgiler anlatırken hem de davetlilerin sorularını yanıtladılar.

    12-13 Ekim 2015 tarihlerinde Gençlik Merkezinde okçuluk turnuvası düzenlendi, 11-12 ve 13-14 yaş kategorilerinde gerçekleştirilen turnuvada Zeynep EĞİLMEZ, Erhan SAYIN, Melisa KÜÇÜK ve Ayberk KINACI tek tur atışlarında Balıkesir'in yeni rekorunun sahipleri olmuşlardır.

    Türkiye Satranç Federasyonu Başkanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce 15 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen Anaokullarında Satranç Projesi Malzeme Dağıtımı Nuran Oğuz Anaokulunda 50 anaokuluna satranç malzemesi dağıtımı yapılmıştır. Törene Sayın Valimiz Mustafa YAMAN iştirak etmiş olup çocuklara malzeme dağıtımında bizzat bulunmuştur.

    16 Ekim 2015 tarihinde Minikler Bay ve Bayan Florede eskrim turnuvası gerçekleştirilmiş, derece elde eden sporculara madalyaları Karesi İlçe Müdürümüz Sayın Adem ÖZALP tarafından takdim edilmiştir.

    17 Ekim 2015 tarihinde GHSİM 50. yıl spor tesislerinde Raketini Kap Gel tenis etkinliği ve Alparslan Türkeş Spor Kompleksi halı sahasında Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Edip UĞUR ve protokolün katılımıyla mahalli lig futbol turnuvası için 20 ilçemizden gelen temsilcilere malzeme dağıtım töreni gerçekleştirilmiştir. Söz konusu tören renkli görüntülere sahne olmuş olup turnuvaya katılacak sporculara malzemeleri teslim edilmiştir. Ayrıca Mahalli Lig Turnuvasının startı verilmiş ve aylarca sürecek olan heyecan başlamıştır.

    17 Ekimde başlayan ve 18 Ekim 2015 tarihinde de devam eden Masa tenisi turnuvası Gençlik Merkezinde yoğun katılım ile gerçekleştirilmiş, GHSİM 50. yıl halı sahasında minikler Futbol Turnuvasında ilk kupa ve madalyalar sahiplerini bulmuştur.

    Amatör Spor Haftasına Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Karesi ve Altıeylül Belediye Başkanlıkları, ASKF, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü kurumumuz ile iş birliği yaparak desteklerini esirgememişlerdir. Emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederiz.

    2015 yılı Amatör Spor Haftası yoğun katılım, büyük coşku ve renkli görüntüler ile sona ermiştir.