2019 Un Baharında Etkinlikler Coşkusu Yaşanıyor.

Değerli okurlar, bu yıl 23 Nisan çocuk Bayramı ve 28 Nisan Uçurtma şenlikleriyle adeta start alan, Toplumsal coşku kaynağı olan Kültür & Sanat etkinlikleri, Seminerler, sergiler ve anma günleri, Ramazan günlerinde olunmasına rağmen hız kesmeden birbiri ardına coşkuyla devam ediyor.

*Genel Merkezi Ankara’da bulunan “LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR SAĞLIK ve EĞİTİM VAKFI” (LÖSEV) in Bursa koordinatörlüğünden Bandırma’ya gelen bir TIR kentimizde stant açarak, önceden kaydedilmiş Lösemili çocuklara ve ailelerine oyuncaktan giysiye ve çeşitli gıda maddeleri yardımında bulundular, ne kadar güzel ve insani davranışlardı bunlar.

*12 Mayıs ANNELER GÜNÜNÜ Yitirdiğimiz Annelerimizi özlemle andık, Hayatta olanları da sevindirerek, sevgi ve coşkuyla kutladık.

*Türkiye Barolar birliği Balıkesir barosu, Atatürkçü düşünce derneği, Bandırma Belediyesi ve 17 Eylül Üniversitesinin beraberliğinde düzenlenen 8 ve 9 Mayıs 2019 ile 15 ve 16 Mayıs 2019 Çarşamba, Perşembe günleri gerçekleşen ve dört oturumda tamamlanan “HUKUK OKURYAZARLIĞI” Seminer’lerİ yapıldı.

İlk oturumda, İşçilerin işverene karşı yasal hakları detaylı bir şekilde anlatıldı, diğer oturumlardaysa Boşanma, çocuk velayeti, eşlerin hak ve hukuku, Apartmanlarda kat maliklerinin ortak yaşam sorumlulukları vs. gibi birçok yasal hak ve Hukuk yönünden topluma bilgiler verilmeye çalışıldı.

Yeterli oldu mu? son oturum “Belki” ama ilk oturum asla yeterli değildi, çünkü zamanlama çok yanlıştı, Ramazan ayı içinde ve iş gününde, yani işçi kesimi işinin başında çalışıyorken, hiçbir işçinin bulunmadığı, İşçi hakları anlatılırken bir tane bile işçinin haberinin olmadığı seminere yeterli demek mümkün mü?.

Seminer mi seminer, Etkinlik mi etkinlikti, olsundu, hiç yoktan iyi miydi bilemiyorum, ben her zaman derim ya Büyükler büyük düşünür biz bilemeyiz, biz biliriz bir iki onlar bilir kırk iki.

*18 Mayıs 2019, Ülkemizin gururu, Türkiye’nin en yiğit kadını olan Prof. Dr. Türkan SAYLAN’ın ölümünün 10. Yılı münasebetiyle “Çağdaş Yaşamı Destekleme

Derneği (ÇYDD) Bandırma şubesi, Bandırma Belediye Nikah salonunda bir anma etkinliği düzenledi.

Saygı duruşu ve söylenen İstiklal marşımızın devamında Dernek Başkanı Av. Ece BAŞARAN Talebelerini de yanına alarak Rahmetli Saylan’ın kimliğine ve özelliklerine kısaca değinen açış konuşmasını yaptı, daha sonra Müzik dinletisi eşliğinde çoğunluğu Merhum Türkan saylan’a atfedilen çeşitli şiirler ve söyleşilerle sonlanan güzel bir anma günü gerçekleşti, Ruhu şad olsun.

*19 Mayıs 1919 dan 2019 a: Bu yıl, Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor bayramında Atamızın Samsun’a çıkışının ve Kurtuluş savaşımızın ilk adımı olan 19 Mayısın 100. Yılı etkinlikleri, Tüm Ülkede olduğu gibi Bandırma’da da Cumhuriyet meydanındaki ATATÜRK ANITI’na çelenk sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayıp, alandaki çeşitli etkinlikler ve İstanbul’dan denize açılan “KÜREKLE GEZ” ekibini Bandırma eski iskelesinde karşılama töreniyle devam eden kutlamalar, aynı günün akşamı düzenlenen FENER ALAYI’nın coşkulu yürüyüşüyle sonlandı.

Aynı coşku, aynı ruhla ve özgürce nice 19 Mayıslara, nice aydınlık yüzyıllara hep birlikte.

*20 Mayıs 2019 Pazartesi saat 15 Barış Manço Kültür Merkezi Melih ÇINAR sergi salonunda “ERDEK KÜLTÜR & SANAT TOPLULUĞU’nun Yağlı boya Karma, Resim sergisi vardı.

* Bandırma Kaymakamı Sayın Günhan YAZAR, Belediye Başkan yardımcımız Ozan ONUR, Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin SARI Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Av. Ece BAŞARAN ve CHP. eski Milletvekili Mehmet TÜM, Bandırma ŞİİR yolcuları kurucusu Mimar Seyfettin ERTEKİN ve çok sayıda sanat severlerin katılımıyla, Ramazan günlerinde olunmasına rağmen sergiye ilgi büyüktü, Erdek Kültür & sanat topluluğu kısa zamanda çok güzel eserler meydana getirmişler, kutluyorum.

Birbirinden güzel ve değerli etkinlikleri takipte zorlanır olduk, ama devamını yürekten diliyorum, etkinlik çoğaldıkça her şey çok güzel oluyor. Esen kalınız…

Fikret ÇAĞIN.