Aydın Özen Bandırma Ticaret Odasında Vizyon Projeleri Sundu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Başdanışmanı Aydın Özen Bandırma Ticaret Odasında yapılan toplantıda Bandırma'nın geleceğine damga vuracak yatırım projelerini canlı görüntülerle projeksiyon eşliğinde  anlattı.

 Bandırma’da 250 milyon değerinde yüksek enerji akreditasyon merkezi ve güç laboratuvarı projesinin tamamlandığını gerekli tüm işlemlerin bitirildiğini ve 2019 yılı içinde başlanılmasının planladığını söyleyen Özen ;.Büyükşehir Belediyesi’nin Edincik altına Ro-Ro limanı yapılmasıyla ilgili çalışmalarda sona gelindiğini  ve  Ro-Ro limanıyla Erdek’in araç trafik yoğunluğunun azalacağını dile getirdi.  Aydın Özen, Erdek Limanının yat limanına dönüştürülmesinin planladığını Mamun altına yapılması planlanan serbest bölge çalışmalarında önemli bir mesafenin alındığını ifade ederken  projede Çin, Bandırma Ticaret Odası, Borsası ve Kale Grubu olmak üzere çok sayıda ulusal ve uluslararası şirketin bölgede yer almasıyla çok büyük sinerji yaratılacağını dile getirdi.

Aydın ÖZEN'ın sunumunda yer verdiği canlı görüntülerde KYZİKOS projesiyle Efes in 2 katı büyüklükte tarihi alanın ortaya çıkarılarak Arkeopark büyük ilgi çekti.

DEV  YATIRIMIN TEMELİ 2019 BAŞINDA ATILIYOR
Bandırma cumhuriyet tarihimizin gördüğü en büyük sanayi yatırımlarından birine hazırlanıyor.

Süreç ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Aydın Özen, Sanayi İşbirliği Projesi kapsamında ilk olarak Sakarya’ya kurulması planlanan Yüksek Güç ve Yüksek Gerilim Laboratuvarı için Bandırma’nın doğru tercih olduğunu ifade ettiklerini, tesisin 12 Temmuz’da fizibilite ve proje ihalesinin yapıldığını, temelinin 2019’un ilk aylarında atılacağını söyledi.
250 MİLYON AVROLUK DEV YATIRIM 
Yatırım tutarı yaklaşık 250 milyon Avro olan kompleksin yüksek katma değerli üretim için alt yapı olacağını söyleyen Özen, “Elverişli konumuyla göz dolduran Bandırmamızın Türkiye’de yüksek teknolojiye dayalı, dışa bağımlılığı azaltan, yüksek katma değerli bir sanayi yapısının oluşmasında öncü olmasını istiyoruz. Dünyada 9, Avrupa’da 3 tane yüksek güç laboratuvarı bulunuyor. Ülkemizde üretilen elektrikli ürünleri şuan İtalya ya da İngiltere’de akredite ediliyor, ardından satılıyor. Bu tesisle beraber bu ürünler Bandırma’da akredite edilecek. ”dedi. 
14 LABORATUVARDA 350 MÜHENDİS ÇALIŞACAK
Türkiye’nin gereksinimlerine uygun olarak özel ölçüm ve test sistemlerinin kurulması ve uygun ölçüm metotlarının oluşturulmasının Bandırma ve bölge adına büyük bir kazanım olacağını belirten Özen “Laboratuvarlar teknolojik gücün göstergesi olan yerli elektromanyetik ekipman üretimini ve bu alanda istihdamı arttıracak. 2019’un ilk aylarında temeli atılacak olan 14 ayrı laboratuvarda 350 mühendis çalışacak.” dedi. 
YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRETİMİN ALT YAPISINI HAZIRLIYORUZ
Büyükşehir olarak Bandırma’nın yatırımlar noktasında cazip hale getirilmesi için alt yapı hazırladıklarının altını çizen Özen, “Laboratuvar kompleksi Bandırma’nın gelişmesinde önemli bir rol üstlenecek. Edincik’te 6300 dönümlük alanın yaklaşık 4000 dönümlük kısmını Dayanıklı Tüketim Organize Sanayi Bölgesi olarak planlıyoruz. Burada üretilen ürünler Ömerli’deki laboratuvarlarda akredite edildikten sonra ihraç edilecek.  Dayanıklı tüketim malları konusunda aynı sektör işletmeleri belirli bir düzen içerisinde bir araya gelecek. Böylece rekabet gücü ve verimlilik artacak, topluma ve çevreye duyarlı sanayi yapısı oluşacak. Hem düzenli çevre hem de güçlü sanayileşmeyi aynı anda hayata geçirmiş olacağız. Buraya Serbest Bölge, Küçük Sanayi ve Ticaret Borsasımızı da dahil ettiğimizde Bandırmamızı ilgilendiren birçok kalkınma hamlesini bir arada yürütme imkanı elde etmiş olacağız. ”dedi.

BANDIRMA GERÇEK-- MEHMET LEVENTOĞLU- SERHAT OZAR - FOTOĞRAFLAR- MUSTAFA YAMANER-07-11-2018