İthal Ürün Kartelleri TSE' yi Kullanarak Yerli Girişimcinin Önünü Kesiyor

TÜRK ÜRETİCİSİ ÜRETEMEZ Mİ?

Türk malı mı?, Türkler mi yaptı? Türk ürünü mü?

Bu sözler Türk milletinin yaptığı yapacağı veya buluşlarını pazarlarda menfi etki yapması önlenemez Yani Avrupalı bakışı ile Türk milleti Aziz Nesin”in ifadesi ilede % 60 ı aptal yerine konur. Ne yazık ki bu görüş devlet eli ile desteklenir. Türk buluşu bir ürünün önceliklİe bürokrasideki çarkın dişlilerini kırmak zorundadır.

Türk Malı yerli üretimde TSE belgesi alınması zorunludur. Buluş sahibi tüm prosedürleri yerine getirir ilgili kuruma müracaat eder. . Ancak. Eğer buluş belirli kartellerin pazarını kaybettirecek ise kartel ve işbirlikçileri harekete geçer kendi ürünlerin pazarını kaybettirecek hiçbir uygulamaya geçit vermezler. TSE belgesini alan ürüne bir uygulama standardı eklenir. Ve yeni buluş uygulanamaz hale gelir. Kısa süre sonra ise yapılan yatırımlar kül olur kepenk kapanır. Kısacası piyasayı elinde tutan yabancı menşeli ürün kartelleri  yerli üretici girişimcinin önünü keser.

Siyasi erk ise Türk Malı üretimi destekleyeceğine , ithal ürünlere muadil olarak üretilen buluşun standart dışı ürünler olduğunu ilan eder ve ürün pazarda kullanılamaz.Konunun biraz daha iyi anlaşılabilmesi için ayrıntılara ineceğiz.

 Yabanca ve yerli Üniversiteler ile binaların yalıtımında kullanılan petrol türevli sytrafor ürünlere muadil olarak tamamen doğal cam ve perlit esaslı yanmayan nefes alan binanın ömrü süresince dayanımlı bir yalıtım malzemesi üretilerek TSE ye müracaat edilmiş ve laboratuarlarda test edilen ürünlere belge verilmiş yine zorunlu olan Enerji Kimlik Belgesi alabilen kalitede üretim gerçekleştirilmiştir.

Ancak kartel ve yerli işbirlikçileri ilgili kurumlardaki kişileri çeşitli yollar ile etkilemiş ürüne TSE standartlarının dışında bir hesaplama metodolojisi uygulanmaya konmuştur. Bu hesaplama metodolojisi tamamen yerli ürüne muadil yanan 5 yıl ömrü olan dübelle tutturulduğu için zamanla dökülen (Çiftlik Caddesinde olduğu gibi) ürünlerin kullanımına izin veren bir hesaplama metodolojisidir. Devlet bu hesaplama metodolojisine uygun malzemelerin kullanımına uygun ürünlere ruhsat verir. Muadil doğal ürünlere ruhsat vermez.

Doğal İzolasyoncular Derneği kurucusu ve Genel Başkanı olarak konuya itiraz edilmiş. İlgili kurum ile ilişkileri olan bürokrasideki yerli işbirlikçiler tarafımca tespit edilmiş ve ilgili kuruma gerekli adli operasyonların yapılması sağlanmış,Sınuçta 19 kişi hakkında tutuklama kararı verilmiştir. Kurum hakkımda kurumun itibarını küçük düşürdüğüm nedeniyle tazminat davası açmış ancak dava lehime sonuçlanmıştır.Üstelik Türkiyede kullanılması uygun görülmeyen Türk ürünleri tüm Avrupa ülkelerinde kullanılmaktadır.

Kensel dönüşümün kentimizde ülkemizde  gündeme gelmesi ile Petro türevli ürünlerin kulanılması için üretici ve satıcıların kenti abluka altına aldığı gözlenmiştir. Kesinlikle Petro türevli ürünlerin kullanılması belediyelerce önlenmeli ve doğal yerli ürünlerin kullanılması teşvik edilmelidir.

SÜLEYMAN SALUR/02-09-2019  /SAMSUN