Kadın Dayanışma Merkezi'nin "Geri dönüşüm" Sanat Sergisi Büyük İlgi Görüyor

Bandırma Kent Konseyi Kadın Dayanışma Merkezi "Geri dönüşüm" sanat sergisi Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi Melih Çınar Sergi salonunda devam ediyor.

Bandırma Halk Eğitim Merkezi ile birlikte düzenlenen  eğitimler çerçevesinde atık gazetelerin özel işlemler sürecinden sonra sanatsal içerikli kullanılabilecek eşyalara dönüştürülmesi kullanılmayan giysilerin "saçaklama " yöntemiyle değerlendiilmesi ile  birbirinden güzel eserler ortaya çıkarıldı. Sergide, atık gazete kağıtlarından  tablo, sepet, tepsi, ekmeklik vazo, çiçeklik, bardaklık gibi birçok eserlerle birlikte  kullanılmış giyim eşyalarından yapılan  özgün çanta çeşitleri  ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.
Bandırma Kent Konseyi Kadın Dayanışma Merkezi Başkanı Ömür Yüce, Başkan Yardımcısı Nalan Süzen ,Eğitimciler Fatma Aytav, Kevser Kösem ve Nermin Mutlu olmak üzere Kadın Dayanışma Grubu Üyeleri Bandırma'da kadın örgütlenmesinde büyük katkıları olan rahmetli Nesrin Aydoğmuş'un başlattığı  kadın girişimciliği oluşumuna sahip çıkarak  özellikle maddi güçsüzlük içinde olan  kadınların gelir kazanması, mesleği olmayan kadınlarımıza  kurslar açılarak üretebileceği alan kazandırılmasının yanında  sergide yer alan  eserlerde olduğu gibi çöpe atılan materyalların  geri dönüşümüyle de müsrifliği önleme  amacını güdüyor..

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Kadın Dayanışma Merkezi Başkanı Ömür Yüce " Kent Konseyi Kadın Meclisi itirazlar üzerine fesh olduğu halde  biz kendimiz çalışmalarımızı sürdürdük. Dursun Mirza ve hanımlara destek konusunda  Şerafettin Engüdar'dan  büyük destek gördük. 12 Kişiklik ekibimizle çalışmalarımızı sürdürdük ve şimdi  sayımızı arttırmak istiyoruz. Aynı zamanda da bu işi hobi amaçlı yapmak isteyen hanımların sayısı hayli fazla.  Sayımız düşündüğümüzden fazla oldu. Eski gazetelerin kullanılmayan giysilerin değerlendirilmesi için kursiyerlerimizle  birlikte çalışma yaptık .Çok güzel eserler ortaya çıktı. Burada  sergilenen eserlerin hepsini tamamen geri dönüşüm malzemelerinden yaptık. Önümüzdeki süreçte de bunun devamı için Bandıma Belediyesinin bize çalışma ve sunum için alan sağlamasını istiyoruz. Kent Konseyinin bütçesi olmadığı için biz gönüllü olarak imeceyle ,kendi döner sermaye bütçemizle üretmek isteyen hanımlarımıza açılacak kurslarla üretime katılmaları konusunda destek olmaya devam etmek istiyoruz. "dedi.

Bu konuda  kadınların üreteceği el emeği ürünlerin sürekli  sergilenip değerlendirileceği  yerlerin oluşturulması gerektiğini ifade eden Yüce sözlerine devamla " Böylece  ihtiyaç sahibi kadınların ekonomilerine katkı yapılmasının sağlanması özellikle şiddet gören ve bunu ifade edemeyen kadınlarımıza maddi destek olmak bu aşamada  çok önemli. Yetkililerden rıcamız  olacak  halen amaçladığımız yeni bir projemiz var. Halen bir ofisimiz var ancak evinden çıkamayan belki de şiddet gören ve bunu  paylaşamayan kadınların ayağına biz gitmek istiyoruz. Kadınlarımıza dokunmak istiyoruz. Mahallelerimizde köylerde  olmak üzere kadınlarımıza ulaşarak alan çalışmalarıyla hizmeti yaygınlaştırmak istiyoruz. Kent Konseyi bu konuda önemli bir kurum ve bütün kenti kucaklamak zorunda ,bizler bu konuda özveriyle  emeğimizle katkı yapmak  istiyoruz. Belediyemizin de lojistik desteği bu konuda gerekli . Halihazırda atölye olarak kullanabilecek boş alanlar var, boş bekleyen yerler var bunların hepsini doldurur kadınlarımızla birlikte üretime yönlendiririz. Halk Eğitimin son yıllarda uyguladığı yönetmelik gereği çok kıymetli  öğretmenlerimizi çalıştırmıyor çok değerli hocalarımız  boşta bekliyor. Bu arkadaşlarımız gönüllü olarak eğitim vermek istiyor. Kent Konseyi kurumsallığı içinde bu arkadaşlarımızla birlikte evlerde boş vakti olan hanımlarımızı üretim sürecine katmak  istiyoruz." dedi. 

 Sergi, 12 Nisan gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

BANDIRMA GERÇEK - 08-04-2019  edit : MEHMET LEVENTOĞLU .