Kamu Destekli AR-GE Projeleri ve Destekleri Anlatıldı

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ'NDE KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ KONULU
 PANEL DÜZENLENDİ
 
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) çerçevesinde “Kamu Destekli AR-GE Projeleri ve Destekler” konulu bir panel düzenlendi. Rektörlük Konferans Salonu’ndaki panele Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Balıkesir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Kamu-Üniversite-Sanayi-İş Birliği İl Temsilcisi ve Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Doç. Dr. Ali Oral, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Balıkesir İl Müdürlüğü’nden Yüksek Mühendis Pelin Tekol, KOSGEP Uzmanı Uğur Şeker, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Ekonometri Bölümü Başkan  Doç. Dr. Metehan Yılgör’ün yanı sıra çok sayıda öğretim elemanı, öğrenci, sivil katıldı.
 
Balıkesir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk panel öncesi açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Geçmişte Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin olmadığına dikkat çeken Aşuk; “Bugün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teşvikleri ile bu önemli üç aktörü bir araya getirerek ortak bir sinerji oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
 
Açılış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Metehan Yılgör moderatörlüğünde panel oturumu gerçekleştirildi. Panelde; Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Oral, “Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği ve TÜBİTAK Destekleri”; Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden Kimya Yüksek Mühendisi Pelin Tekol, “BİG, Bireysel Genç Girişimci”;  KOSGEB Uzmanı Uğur Şeker ise “Girişimcilik Desteği ve İş Planı Ödülleri” başlıklı sunum yaptı.
 
Sunumların ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir panelin kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinin önemine vurgu yapan Rektör Özdemir; “Bugün Türkiye ve üniversitemiz için son derece önemli bir konuyu konuştuk. Türkiye ekonomisi gelişti fakat bir noktada tıkandı. Orta gelir tuzağı dediğimiz bu tıkanıklıktan kurtulmak için mücadele veriliyor. Bu anlamda Kamu-Üniversite-Sanayi bir araya gelerek ülkemiz için yapacağı çok güzel çalışmalar var. Bizde üniversitemiz olarak bunun tohumlarını atmaya çalışıyoruz. Bu anlamda üniversitemizde Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği konusuyla ilgili bir komisyon kurduk. Ayrıca gelecek dönem öğrencilerimiz için “Girişimcilik Dersi” de verilmeye başlanacak. Bu teşvik ve önlemler kapsamında birçok gelişmiş ülkenin önünde yer alıyoruz. Sevgili öğrenciler ülkemizin size sunduğu bu imkânlardan yararlanmalısınız. Ülkemizin buna ihtiyacı var” diye konuştu.
 
Panel Rektör Özdemir’in katılımcılara teşekkür plaketi vermesi ile sona erdi.

BG HABER MERKEZİ-C.DOĞAN