Kartepe Zirvesi'nın 2018 Teması "Göç,Mültecilik ve İnsanlık"

Kartepe Zirvesi Göç Temasıyla Toplanacak
Her yıl Ekim ayında Kartepe'de düzenlenen ve  önemli sosyal ve siyasal konuların işlendiği Kartepe Zirvesi,'nin bu yılki konusu; "GÖÇ, MÜLTECİLİK ve İNSANLIK"

Her yıl, Kartepe Zirvesi'nin ana konusunu; dünyaya ve dolayısıyla Türkiye'ye yakından temas eden, insanı ve insanlığı ilgilendiren başlıklar oluşturuyor. Küresel krizlerin ve iş birliği fırsatlarının her alandan üst düzey isimler tarafından tartışıldığı küresel bir zirve olmayı hedefleyen Kartepe Zirvesi; geçtiğimiz yıl Gunter Verhaugen, İbrahim Kalın, Numan Kurtulmuş gibi isimlerin yanı sıra; 27 ülkeden 187 uzman katılımcıyla "Küresel Darbe Düzeni" temasını işlemişti. Zirve sonunda 33 tespit ve öneriden oluşan 'Darbelere Karşı Uluslararası Dayanışma Çağrısı' başlıklı deklarasyon metni, Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Temsilciliği'ne teslim edilmiş, aynı zamanda dünya kamuoyuna sunulmuştu.

Zirve, bu yıl da Türkiye ve dünyadan çok sayıda bilim insanı, akademisyen, entelektüel, siyasetçi ve medya mensubunun katılımıyla küresel bir sorunu mercek altına almaya hazırlanıyor. Dünyanın makro sorunlarını teşhis eden ve çözüm üreten, bilimsel ve felsefi niteliği yüksek uluslararası bir buluşma olan Kartepe Zirvesi'nin bu yılki başlığı: "GÖÇ, MÜLTECİLİK ve İNSANLIK".

Kartepe Zirvesi 2018 programı Göç ve Mültecilik ekseninde şekillenecek ve her biri konuyu farklı bir boyuttan derinlemesine ele alacak olan 2 konferans, 2 açılış panel toplantısı, 2 çalıştay, 22 panel, 11 akademik oturum ve etkinliklerden oluşacak. "Göç ve Mültecilik" kavramlarının Türkiye ve Dünya açısından çok yönlü bir perspektifle değerlendirileceği Kartepe Zirvesi 2018'de elde edilen sonuçlar; bir önceki yılda olduğu gibi bildirgeye dönüştürülerek başta Birleşmiş Milletler olmak üzere dünyadaki pek çok politika yapıcı ve karar alıcı kurumla resmi olarak paylaşılacak.

Şimdiden yerli ve yabancı entelektüel, bilim insanı, siyasetçi ve medya mensubunun yoğun ilgi gösterdiği Kartepe Zirvesi 2018 akademik oturumları için tebliğ başvuruları ise 17 Ağustos 2018 tarihine kadar devam edecek.
Doğal güzellikleri ve kayak merkezleri ile ünlü olan Kartepe Zirvesi, İzmit Körfezi ve Sapanca gölü arasında yer almaktadır. Kocaeli'nin en güzel köşelerinden biri, en yüksek noktasıdır.Kocaeli; sanayi, ticaret, lojistik ve bilişim sektörlerinde Türkiye ve dünyanın büyük ve öncü şehirleri arasında almaktadır. Türkiye'de Sanayinin Başkenti olarak anılmaktadır. Uluslararası yatırımların nitelik ve nicelik olarak çokluğu, şehrin ilgi alanlarına uluslararası bir derinlik katmaktadır.

Kocaeli'nin coğrafi konumu şehre doğal bir kavşak kimliği kazandırmaktadır. Türkiye'nin batısıyla doğusu Kocaeli üzerinden kavuşmaktadır. Şehir; kara, deniz ve tren yolu altyapısıyla fiziki ulaşım ve ulaştırma merkezi olmasının yanı sıra, kültür ve medeniyet açısından da geçmiş ve bugünü, doğu ve batıyı buluşturmaktadır.

Kartepe Zirvesi Projesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, şehrin uluslararası konumu ile doğu ve batıyı buluşturma potansiyelinden hareketle geliştirilmiştir. Zirve; insanlığın problemlerine çözüm üretme fırsatı sunan 21. yüzyılda, yaşanmakta olan iyimser olunamayacak süreçlerin düzeltilmesine yapıcı ve etkin katkılar üretmek üzere yapılandırılmıştır.  İnsanlığın bugünü ve geleceği için yeni çağın ürettiği fırsatları değerlendirmek, problemlerin çözümü için politika önerileri geliştirmek temel hedeftir.

Çağın imkanlarıyla fiziki ve sosyal etkileşim kolaylaşmış; gezegende yaşanan her hangi bir gelişme ya da problem, uzak yakın ayrımı yapmadan bütün insanlığı etkilemeye başlamıştır. İnsanlığın sorunlarına çözüm önerisi geliştiren, çözüm üreten yapıların bu gelişme doğrultusunda çoğaltılması bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmıştır. Kartepe Zirvesi bu ihtiyaca Kocaeli'den yapılan bir katkıdır.

Demokrasi, Darbe, Göç, Mültecilik, Gelir Dağılımı, Egemenlik, Dünya Düzeni, Irkçılık, İslamofobi, Savaş, Güvenlik, Eşyaların İnterneti... İnsanı ve insanlığı ilgilendiren her konu, siyasal ve sosyal boyutlarıyla Kartepe Zirvesi'nin konusudur. Her yıl düzenlenecek zirvede, o yıl belirlenmiş ana tema üzerinde mental ve pratik yaklaşıma sahip entelektüellerin yapacağı toplantılarda insanlık için fırsat alanlarına işaret edilmekte, problemlere çözüm önerileri geliştirilmektedir. Kartepe Zirvesi Bildirgesi ile sonuç dünya kamuoyuna ilan edilmektedir.

Kartepe Zirvesi 2018'nin ana teması; Göç, Mültecilik ve İnsanlık olarak planlanmıştır. Konferanslar, çalıştaylar, özel oturumlar ve akademik oturumlarda, bilim insanları bir araya getirilmektedir.

AYRINTILI BİLGİ VE  KATILIM BAŞVURUSU İÇİN BAKINIZ

https://outlook.live.com/owa/?path=/mail/inbox/rp

BANDIRMA GERÇEK - EDİT .MLEVENTOĞLU