Pilli Araç üretmeyecekseniz..Yazık halkın paralarına.

Ülkemizde neden Elon Musk  gibi girişimcilerden yararlanamıyor.

Kimdir bu Elon Musk?

**

Hani her seçim öncesi  üstü  örtülmüş otomobil resmiyle reklam panolarına asılan ama  bir türlü gerçeği gerçekleştirilemeyen yerli otomobil işimiz var ya.

Onunla ilgili.

Eğer pilli yani elektrikli araç üretilemeyecekse hiç yapmayın yazık halkın paralarına.

Bu Elon Musk elektrikli otomobil üretiminde dünya birincisi. Kafasını geleceğin sektörü PİL üretimine takmış ve başarıyor.

**

 Elon Musk (d. 28 Haziran 1971) Güney Afrika asıllı Amerikalı mucit bir  girişimci.  SpaceX’in kurucusu ve Tesla Motors ile PayPal’ın (orijinali X.com) kurucu ortaklarından. SpaceX’te CEO ve baş tasarımcı; Tesla Motors’da başkan, CEO ve ürün mimarı olarak görev yapmakta. Bu bilgiler (wikipedia)da. Ama asıl önemlisi burada . Tesla Motor yeni modeli Model 3' şimdiden üretimine bile başlanmamış aracından 300 bin ön sipariş almış.

Sıfır atık sıfır kirlilik.

Tesla, elektrikli otomobiller üretmek üzere 2003 yılında Amerika'da kurulmuş bir şirket Elon Musk ileriye dönük elektrikli arabalar ile ilgili öngörüsü kendisine milyar dolarlık bir şirket olmanın yolunu açtı.

 Biz Güney Kore gibi bir dünya markası otomobil üretmeyi beceremedik. Fırsatı kaçırdık zor mevzuatlarımız yüzünden bürokrasimiz saçma sapan engellemeler yüzünden kaçırdık. Şimdi adamlar kazandıkları dövizi koyacak yer bulamıyor. Bizde katkı yapıyoruz aynı zamanda.

Biz hala yerli otomobil nasıl yapıcaz diye tartışma yaparken elektrikli ve hidrojenli hibrit araçlar dünyada  geleceğin vizyonu oluyor. 

**

Elektrikli araçların kalbi bataryalardır otomobil sektöründe gelecek elektrikte ve hidrojenli hücre yakıt pillerinde 

Yakıt pillerinde kullanılan sodyum bor hidrür de  bizde !!! .Evet sadece bizde.

Türkiye'nin refaha kavuşmasını istiyorsak yerli yenilenebilir yakıt sistemlerine geçmeliyiz. Ülkemiz hidrojen enerjisinden hangi zamanlarda ne şekilde faydalanacağını planlamalıdır. Eğer Türkiye hidrojen enerjisi, elektrikli ve yakıt pilleri konusundaki gelişmeleri uzaktan izlerse gelecekte büyük bedeller ödemek zorunda kalırız. Yakıt pilleri ile ilgili yerli  teknolojik yenilikleri  geliştirmek için AR-GE çalışmaları Türkiye'nin refahı ve ilerlemesi için çok önemlidir

**

Kaynağı bizde bol olan bor türevi olan sodyum bor Hidrür geleceğin yakıt pillerin ana hammaddesidir.

Halen Bandırma Eti Maden işletmelerine bir "sodyum bor Hidrür" tesisi kurulamadı??

Bandırma Eti Maden işletmelerine kurulacak böyle bir tesisle ülkemizin önü açılacaktır ikincisi özellikle  ,Bandırma'mız kalkınacaktır  ve gençlerimize yeni iş sahalarında çalışarak ufku açılacaktır..

Geleceği ıskalamak  istemiyorsak  bu tesisin bir an önce kurulması gerekiyor 

ve Bandırma gönüllüsü olarak  Bandırma  Üniversitesinde çok acil bir "bor madeni ile ilgili " bölüm açılması gerekiyor.

**

Anlamıyorum.

Dünyanın bor rezervinin %72'si ülkemizde yer alıyorsa BU KADAR KAFAMIZI KUMA SOKMAK ANLAŞILIR İŞ DEĞİL.

 Bor madeni konusunun üniversitelerde müfredata eklenmesi ve bölüm olarak açılması ülkemiz, gençlerimizve geleceğimiz açısından büyük önem arz ediyor.t

Kimse bir an için bile hareketsiz kalamaz (Bhagavat-Gita)

BERKAN KOZAN -BANDIRMA GERÇEK