Resscongress Başladı. Ev Sahibi Bandırma Üniversitesi

BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

1.ULUSLARARASI EĞİTİM BİLİMLERİ VE SOSYAL BİLİMLER SEMPOZYUMU (RESSCONGRESS) BAŞLADI

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde, 1. Uluslararası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Sempozyumu (RESSCONGRESS) başladı. 30’a yakın ülkeden 170 yabancı akademisyenin de katıldığı ve toplamda 900 bildirinin yer aldığı sempozyumun açılış töreni Merkez Yerleşke Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

RESSCONGRESS’ in açılışına Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, Balıkesir Milletvekilleri Sema Kırcı ve Mehmet Tüm, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Balıkesir il ve Bandırma ilçe protokolü yoğun ilgi gösterdi.

Sempozyum açılış konuşmasını RESSCONGRESS Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Yakıcı gerçekleştirdi. Yakıcı, “Bilimsel toplantılar hepsi birer bilim ziyafettir. Bu sempozyumun Bandırma’da düzenlemiş olması çok önemli bir gelişmedir. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, üniversitelerimiz adına çok önemli bir olay gerçekleştirdi. Bilgi paylaştıkça güzelleşir. Eğer bilim adamları ürettikleri bilgileri, ürettikleri masada bırakırlarsa bunun bir anlamı olmaz. Bugün de çok değerli bilim adamları bilgilerini paylaşmak için buraya geldiler. Bilime değer katılırsa güzelleşir. Bu sempozyumun da bilime değer katacağına inanıyorum” dedi.

Sempozyumun Onur Kurulu Başkanı olan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ev sahibi olarak konuşma gerçekleştirdi. Rektörümüz, “Bugün sizlerle üniversitemiz ev sahipliğinde 3-5 Kasım tarihleri arasında düzenlemiş olduğumuz RESSCONGRESS için bir araya geldik. Üniversitelerin yürütmekte olduğu belli görevler vardır. Burada özellikle araştırma fonksiyonumuzu sizlerle birlikte icra etmiş oluyoruz. Hep birlikte bilim dünyasına yapmış olduğumuz çalışmalar ile katkı vermeye gayret göstereceğiz. Bu tür etkinlikler ülkenin ve dünyanın değişik bölgelerinden gelen bilim adamlarının deney ve tecrübelerini paylaşacağı ortamlardır ve bu nedenle bizler de bu etkinlikleri önemsiyoruz. Üniversitemizin eğitim kalitesini artırmak için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Hedeflerimiz arasında 8-10 yıl içerisinde Türkiye’nin ilk 40 üniversitesi arasına girmek yer alıyor. Bu, bizim yaptığımız uluslararası nitelikte 8. konferanstır. Bu konferansların 4’ünü yurtdışıda, 3’ünü ise İstanbul’da gerçekleştirdik. Nisan ayında akıllı ulaştırma sistemleri ile ilgili uluslararası bir sempozyumumuz daha olacak. Üniversitemizin adını taşıdığı 17 Eylül tarihinde ise Balıkesir ve Bandırma ile ilgili konferans düzenlemek istiyoruz. Böylesi güzel bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Sempozyumda 900 civarında bildiri yer alıyor. Bu bildirilerin 170 civarı yurtdışından ve özellikle Arap ülkelerinden gönderildi. Üniversitemizden de sempozyumda 55 civarında bildiri bulunuyor. Tüm akademisyenlerimize bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki bu sempozyum bilimsel yeni fikirlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlar. Verimli bir sempozyum olmasını diliyorum” diye konuştu.

Sempozyum açılışında söz alan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, “Böylesi uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yaptığı için genç üniversitemizi, genç rektörümüzü ve bu sempozyuma katkı sağlayan herkesi tebrik ediyorum. Burada iki ana başlık var; eğitim bilimleri ve sosyal bilimler. Sosyal bilimler ve eğitim bilimleri sosyoloji, politik, psikolojik pek çok boyutu olan bir alandır. Bu iki önemli alan bir ülkenin insan kaynağının yetiştirilmesi ile doğrudan ilgilidir. Bu kapsamda ülkeler eğitim sistemlerini yenilemektedir. Türkiye yükseköğretim alanında 184 üniversiteye ve 7.5 milyon öğrenciye sahip bulunuyor.

Bu toplantıda sizlerle birlikte olmaktan son derece mutlu oldum. Sempozyuma ev sahipliği yapan üniversitemize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşan Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm “Bandırma’da, 1. Uluslararası Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Sempozyumu için bir araya geldik. Kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, “Bir gün benim sözlerim bilim ile ters düşerse bilimi seçin” demiştir. Ülkemizi aydınlatacak ve çağdaş seviyeye taşıyacak olan işte bu anlayıştır. Bu anlamda ülkemizde sosyal bilimcilere çok büyük görevler düşmektedir. Güç artık bilginin kendisidir. Bu vesile ile bu etkinliği düzenleyen Rektörümüze ve üniversitemizin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı ise, “Sosyal bilimler insana içinde yaşadığı toplumu, dünyayı tanıtır. Yeni yüzyılda sağlam planlama yapan ülkelerde en önemli görev sosyal bilimcilere düşüyor. Bizim sosyal bilimlerde farklı görüşlere ihtiyacımız var. Orhun Yazıtları, Dede Korkut hikayeleri gibi eserler, edebi eser olmasının yanında birer sosyal bilimler alanında eserlerdir. Bugün bizlerde eğitimin öneminin farkındayız ve hükümetimizin temel önceliği eğitimdir. 2018 yılında bütçede en büyük pay eğitimindir. Türkiye olarak eğitim konusunda kendi medeniyetimizden güç alan bir eğitim modelini benimsemek zorundayız. Şehrimizde böyle bir sempozyum düzenleyen Rektörümüze ve üniversitemize teşekkür ediyorum” dedi.

Törende Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar da söz aldı. Üniversitemizin genç bir üniversite olmasıyla birlikte, deneyimli eğitim kadrosuna dikkat çeken Yazar, “ Üniversitemiz değerli kadrosu ile ilçemizi ciddi anlamda katkı sağlıyor. Bizde ilçedeki kamu kuruluşları olarak üniversitemizin her türlü faaliyetlerinde yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu sempozyum için üniversitemizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Açılış törenin ardından verilen ara sonrası Bandırmalı hat ve ebru sanatçısı Osman Şimşek’in eserlerinin yer aldığı sergi açılışı gerçekleştirildi. Katılımcıların sergiyi gezmesinin ardından sempozyum açılış özel oturumuna geçildi. Prof. Dr. Fikret Türkmen ile Prof. Dr. Mehmet Şişman ilk oturumu gerçekleştirdi. Oturumun ardından Rektörümüz tarafından katılımcılara günün anısına plaket ve hediye takdim edildi.

EDİT:BERKAN KOZAN\BANDIRMA GERÇEK