Türkiye Spor Tesislerinde çağ atlıyor Bandırma sefilleri oynuyor

Türkiye'nin her yerinde hızla tesisleşme sürdürülürken Bandırma Kenti Spor Tesislerinde sefilleri oynuyor.  

Yatırımlarda muhalif belediyelerin spor tesisleri yapımında  projelerin göz ardı edildiği ve partizanlık yapıldığı iddia ediliyor. Türkiye'de yapımı hızla devam eden modern 29 stad projesi beğeniyle izlenirken  Bandırma'lılar için üzüntü ve sitem kaynağı oldu. 

150 bin kişilik dinamik bir gençlik yapısına sahip olan Bandırma'nın spor tesisi adına Türkiye'nin en geri kalmış yerleşi,m yeri olduğu iddia ediliyor.Yıllardır büyük ihtiyaç olmasına rağmen türlü gerekçelerle ertelenen Kapalı Spor Salonu dışında 17 Eylül Stadının Avrupa Birliği ormlarından çok uzak bir yapı arzettiği stad ve çevresinin bakımsızlığının gözle görülür ihmalden kaynaklandığı diğer iddialar arasında.

BÜYÜKŞEHİR VE BAKANLIK ÖZELLİKLE  BANDIRMA'YA KAYNAK AKTARMIYOR

Yakın zamanda Konya ve Mersin statlarını tamamlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı, diğer 27 yeni stadın yapım çalışmalarında büyük ilerleme kaydetti. Bakan Akif Çağatay Kılıç'ın sıkı takibi altında süren inşaatlarda son aşamaya yaklaşılırken Balıkesir'in en büyük ilçesi konumunda olan 150  bin kişilk kentin stadı sefilleri oynamakta. Vatandaşlar ve kamuoyu spor tesisleri yarımlarında partizanlık yapıldığını ileri sürerken Büyükşehir Belediyesi ,Yerel Belediye ilişkilerinin olumsuzluğu tetiklediği ileri sürülüyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı da yeni statlarla Türk futbolunun çehresini değiştirmek için tam gaz çalışırken yatırımlarda politik taraf tutulduğu özellikle muhalefet partilerin belediyelerine yatırımların engellendiği ileri sürüldü.

Öte yanda 29 Avrupa stadı' sloganıyla yola çıkan Gençlik ve Spor Bakanlığı, çalışmalarda büyük aşama kaydetti. Konya ve Mersin statlarının yapımı tamamlanırken, geriye kalan 27 stadın ise yüzde 60'ı tamamlanmış durumda. UEFA standartlarına göre yapılan bu statların, son teknolojiyle donatılması da dikkat çeken önemli noktalardan biri.

Türkiye'nin tüm illerinde ve büyük ilçelerinde  ihtiyaca göre hazırlanan projelerde 29 stat için yaklaşık 3.250 milyon TL'lik bir bütçe hazırlandı. Stadın yanı sıra tesis yapımına önem veren bakanlık, bu konuda da sınırları zorluyor. 2000 yılı ve öncesinde 370 tesis hizmette iken bu rakam 13 yıl içerisinde 575'e yükseldi. 2015 yılında 20 atletizm pisti, 27 gençlik merkezi, 50 havuz, 57 diğer sporlar, 58 stadyum (il ve ilçe), 137 spor salonu, 150 futbol sahası olmak üzere toplam 499 tesisin yapımı da sürüyor.

Bir denizkentiolmasına rağmen henüz halka açık bir yüzme havuzu olmayan ,amatör sporlara yönelik spor salonu,gençlik spor merkezlerinden mahrum olan,  Bandırma'da sporun diğer dalları adına AK Parti iktidarında hiç bir yatırım almayarak dikkatleri üzerine çekti.

Mehmet Leventoğlu .Bandırma Gerçek -23-07-2015