1600 Yıllık Antik Lahit Bandırma'da Kaçakçılardan Kurtarıldı

Anadolu'nun antik tarihine ışık tutacak olağanüstü rölieflerle süslü antik İznik lahiti Jandarma ekiplerinin ısrarlı takibi sonucunda  Bandırma Aksakal Mahallesinde definecilerin elinden şans eseri kurtarıldı .

 Jandarma timlerinin gece baskını ile yakalanan 3 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre; Bursa’nın İznik ilçesinde uzun uğraşlar sonucu çıkardıkları lahit mezarı satma girişiminde bulunan E.D., Y.A. ve G.K. isimli sabıkalı şüpheliler Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı timlerince yakalandı. Lahit mezar ile birlikte 105 parça obje ve sikkelerden oluşan tarihi eserleri önce İzmir’e götüren şüpheliler ardından Balıkesir’in Bandırma ilçesine gitmek istedi. Balıkesir-Bandırma karayolu üzerinde bulunan Aksakal mevkiinde jandarma ekipleri operasyon düzenledi. 45 plakalı minibüste aramalar yapan timler, ekmek kasalarının arasında saklanmış şekilde bulunan tarihi eserlere el koydu.Gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Dünyanın kadim dönemlerine ışık tutacak eserlerin halen özellikle batı Anadolu bölgesinde halen toprak altında yer almasından dolayı tarihi eser ve define avcılarınca  yurtdışına kaçırılmasını önlemek için titiz bir şekilde  çalışmalarını sürdüren Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bilindiği gibi değeri paha biçilemeyen   2 bin yıllık Tevrat ve bin yıllık İncil ele geçirmişti.

BUSE EROL-BG HABER MERKEZİ