


10 kilometrelik parkurda atletler azim ve kararlılıkla mücadele ederken, 7’den 70’e her yaştan sporcunun yer aldığı koşu adeta festival havasında geçti. Yarış boyunca yaşanan kıyasıya mücadele, sporseverlerden büyük alkış alırken organizasyon boyunca renkli ve coşkulu görüntüler oluştu.
. Yarış sonunda erkekler kategorisinde 30 dakika 1 saniyelik derecesiyle Ramazan Baştuğ birinciliği elde ederken, kadınlar kategorisinde ise 34 dakika 7 saniyelik süresiyle Nursema Çeto ipi göğüsleyen isim oldu. Yarışmalara Bodrum’dan katılan atletlerden Mehmet Yavuz Vural 10 km. yarışmasında 1, Fatma Anter 2. Ve Anna Kantarmış 3. Lüğü elde ettiler. Nizamettin Demirci 4. Oldu. Yarışmaya Bodrum’dan katılan atletlerden Veysel Uyanık, Sadettin Alemdar, Zeynep Öykü Çankaya,Yaaşar Anter yarışmayı ilk altı sporcu arasında bitirmeyi başardı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, organizasyonun yoğun katılım ve ilgiyle gerçekleştiğini belirterek, “İsmail Akçay Yol Koşusu, sporun birleştirici gücünü ve toplumsal dayanışmayı pekiştiren özel bir organizasyon. Her yaştan ve farklı kültürden yarışmacı, bu etkinlikte ortak bir amaç etrafında birleşerek sporun evrensel değerlerini yaşatıyor. Bu yıl da etkinliğimizi büyük bir başarıyla tamamladık. Katılan tüm sporcuları tebrik ediyor, organizasyonda emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
09-09-2025 /Haber: Merve Taşkın
