Burası Bandırma’nın en eski mahallesi..

Daha önce de Çınarlı Mahallesi’nin çöplüğe dönen sokaklarıyla ilgili “Kaybolan Bandırma” başlığıyla haber yapmıştım. Herhalde hakikaten kaybolmuş olmalı ki bulamadıkları için bakımsızlıktan harabeye dönmüş. Giderek de harabe büyüyor…Gözden mi çıkarıldı?..

Bu soruyu sadece ben değil vatandaş da haklı olarak soruyor.

Örneğin, kim?

Bir Bandırma sevdalısı, Bandırma aşıkı Sebahattin Pradavalı da soruyor: “Görev kimin? Kim bu mahalleye sahip çıkacak kurum?” diye soruyor.

Başta Bandırma olmak üzere, ülke genelindeki kentlerin olsun, tarihi nesnelerle ilgili yüzyılı geçmişlerini gösteren, elde ettiği tarihi fotoğrafları sosyal medyada yayınlayarak güzel ve çok faydalı bir kültür hizmeti verdiğine inandığım Sebahattin Pıradavalı (70) özellikle daha düne kadar keman seslerinin, klarnet seslerinin yankılandığı, Roman vatandaşların yoğunlukta bulunduğu Çınarlı ve Paşamescit mahallesiyle ilgili sosyal medyada yazıp yayınladığı “şikayetname”yi aynen bu köşe yazımda misafir ediyorum:


“Burası Bandırma’nın en eski mahallesi… Çınarlı Mahallesi, Çınarlı Caddesi ve devamında ada sokaklar…

Bandırma’nın en eski tarihi anıt çeşmesi olan Çınarlı çeşmenin yıkılan Süleyman Şeker İlkokul’un bulunduğu alan ve çeşmesi…

Pislik içinde…

Mahalle halkı feryat ediyor artık…

Çiçekten fidandan vazgeçtik artık…Hastalık saracak mahalleyi…

Paşabayır, Paşakent mahallesinde yaşayan sevgili Bandırmalı hemşerilerimizin hak ederek istedikleri ve gerçekten güzel görünümünde olan çiçekli yeşil alanlı çevrenin birazını olsun biz de istiyoruz, diyorlar. Müteahhitler de el

atmışlar mahalleye satın aldıkları evleri yıkıp molozlarını almadan olduğu gibi bırakıyorlar. Ne bir çit ne de bir perde!

Görünüm; sanki savaşta bombalanmış bir hal…Çöp arabası arada bir uğrayıp dolmuş çöp konteynırlarını boşaltıp gidiyor. Konteynırın iki adım ötesi yerler çöp yığını…

Durumdan vazife çıkaracak kimse yok mu?”

Görev kimin? Kim bu mahalleye sahip çıkacak kurum? S.P.


Sabahattin arkadaşımız görüldüğü gibi içini kısa ve öz dökmüş…

Çektiği fotoğraflarla da belgelemiş…

Şimdi de müsaade edilirse “şikâyetnameye” bir satır da ben ilave edeyim:

Fotoğrafta görüldüğü gibi Çınarlı mahallesine adını veren çınar ağacı ile çınarlı çeşmesi Çınarlı Mahallesi’nin merkezinde bulunuyor…

Ama işte mahalle merkezi de, tarihi çeşme de çöplük alan içinde kalmış, pislikten görülmüyor…Paşamescit de dahil…

Mahalleler SOS veriyor!…

22-12-2022/ERDEM ÖZCAN BANDIRMA

86
A+
A-
MOBİL REKLAM ALANI