Çelebi Limandan Savrulan KimyasallıTozlar…

Değerli okurlar, bu köşede yayımlanan, İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU başlıklı 14-10-2019 tarihli bir yazımda Çevreyi korumak Devletin ve Millet olarak bizlerin Anayasal zorunluluk ve bir İnsanlık görevidir deyip, kirletilen çevrenin İnsan sağlığını olumsuz etkileyen faktörlerinden kısaca örnekler vererek sözü ÇELEBİ LİMANINA getirmiş ve şöyle bir cümle kullanmıştım.

SAĞLIK, ÇEVREYİ KORUMAKLA ELDE EDİLİR, ÇELEBİ LİMANININ KİMYASALLI TOZLARINI YUTMAKLA DEĞİL.

Paşabayır ve Pşakentte yüzlerce İnsanda, bu tozlar yüzünden solunum yolları ve KANSER gibi çeşitli hastalıklar rekor düzeyde, yazıktır demiştim.

Şu tesadüfe bakar mısınız? Benim yazımdan iki gün sonra yani 16-10-2019 tarihinde ÇELEBİ LİMANIN MÜDÜRÜ MEHMET AKİF ERSOY BANDIRMA GAZETECİLER CEMİYETİNİ ZİYARET ETTİ, haberi yayımlanmış, Haberde Liman müdürü Limanın faaliyetlerinden, iş hacminin giderek arttığından ve limanın BANDIRMA için öneminden söz etmiş ve bu liman olmasaymış Bandırma bir ERDEK, bir TATLI SU gibi olurmuş.

Öyle mi olurmuş gerçekten, Diyelim ki Müdür efendi Bandırmanın geçmişini bilmiyor, peki orada hazır bulunan Gazeteciler de mi bilmiyorlar, o limandan çok önceleri Ahşap Mavnalarla her türlü sınayi ve ticari eşya gidiş gelişi yapılırdı, (Balcıoğlu ve Başaran nakliyat) ayrıca teknoloji geliştikçe ihracata ve ithalata dair BAŞAKLAR’ın Yıllarca MADEN sevkiyatını bilmezler mi?.

Bu örnekler, bandırmada LİMAN olmasın anlamına gelmemeli ama 21. Asırda bu kadar ilkel tahmil tahliye de yapılmamalı, en küçük bir Çevre önlemi almadan paldır küldür, tozu dumana katarak dökme yük boşaltılması kabul edilebilir bir işlem değildir.
Limanın kurulduğu yer yanlıştır, Karşısının İmara açılması 2.yanlıştır, ama yıllardır bu iki yanlış bir doğru yapmıyor, lakin bu yanlışlıklar yapılmış diye limanın yanlış ve çevre önlemsiz yükleme boşaltma yapması mubah mıdır?.

Her şey para mıdır?, zarar verilmiş Çevre ve İnsan sağlığının üzerine saadet kurulamaz.

Çevre yasalarına göre Çevre önlemini almak zorundasınız, Yüklenen kamyonlara Branda çekilmeli, yerler tozlandıkça ıslatılmalı, Vinçlerin kepçeleri bunkerin içine kadar inmeli, boşaltılan yer perdelenmeli vs. (Bunkerden vazgeçilmiş, dökme yük doğrudan kamyonların içine boşaltılıyor ve Kimyasallı tozlar daha çok tahıllardan arındırılıyor, Rüzgarla söz konusu semtlere gönderiliyor. (tahıllara, kızışmasın, çürümesin, böcek yapmasın diye kimyasal konulma ihtimali yüksektir).

Hal böyleyken ÇELEBİ LİMANININ MÜDÜRÜ, TAHIL TOZLARININ SAĞLIĞA ZARARLI OLMADIĞINI SÖYLEYEBİLİYOR.

o tahılların geldiği Ülkelerdeki mikropların kontrolünü İlçe Tarım mı, Sağlık Bakanlığı ya da Çevre Bakanlığı mı yapıyor?, yoksa hiç biri mi? Örnek, KANAMALI KIRIM KONGO ATEŞLİ ÖLÜMCÜL KENE MİKROBU. (Mutlaka dış Ülkelerden geldi adı üstünde)

Son birkaç yıl öncesine kadar Ülkemizde hep kene vardı ama keneden kaynaklanan böylesi ölümcül hastalık yoktu.

Müdür bey patronlarının hizmetinde, tabii ki öyle söyleyecek, siz Gazeteciler bu beyanlara inanıyor musunuz?.

Eğer bu tozumaların zararsız olduğuna inanan varsa söz konusu semtlerde deniz manzaralı evlerde yaşasınlar (Dünyada mekan, Ahirette İman) deyip sefa sürsünler, hadi biraz araştırın belki de bu tozlar sağlığa zararlı değildir(!) ama biz duyduğumuzu yazarız ötesi bizi ilgilendirmez mi dersiniz bilemem…Esen kalınız
FİKRET ÇAĞIN \23.10.2019

6
A+
A-
REKLAM ALANI