
Nihat Genç’e Son Veda..
Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ilkelerine, Türk halkının değerlerine bağlı duruşundan hiç bir zaman taviz vermeyen emek sömürücülerine karşı , Türk medyasını dizayn eden sermaye oligarşisince yok sayılmasına rağmen tek başına direnen parayla satın alınamayan kalemiyle
komprador işbirlikçilere karşı korkusuzca kalem oynatan, cesur insan hayata veda etti.
Nihat Genç’i rahmetle anıyorum.
Devridaim yolu ışıklarla olsun ..
MEHMET LEVENTOĞLU
***
Bir süre önce rahatsızlanan ve “akciğer kanseri” tanısıyla Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gören Genç, durumunun ağırlaşması üzerine yoğun bakıma alınmışdı.
Genç, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Nihat Genç’in cenazesi, 6 Temmuz Pazar günü Ankara Kocatepe Camisi’nde kılınan namazın ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi..
1956 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Genç, yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra çeşitli gazete, dergi ve TV’lerde görev yaptı.
Çok sayıda çok satan deneme,roman,öykü kitabı bulunan Genç, son olarak sosyal medya üzerinde yayın yapan kurucusu olduğu VERYANSIN kanalında yorumculuk yapıyordu.
İletişim Başkanı Altun’dan taziye mesajı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, hayatını kaybeden yazar, gazeteci ve köşe yazarı Nihat Genç’e rahmet diledi.
Nihat Genç’in cenaze törenine
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Ali Tufan Kıraç ve Çelik Erişçi’nin de aralarında olduğu sanatçılar ile edebiyat ve siyaset dünyasından çok sayıda kişi katıldı.
Genç’in taziyesini, eşi Nuriye Genç ile oğlu Can Laçin Genç, Veryansın TV Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay ve arkadaşları kabul etti.
Nihat Genç’in cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.
05-07-2025 / Edit: M.Leventoğlu , AA/video :Ali Haydar Akkuş
