Askeri Çamlık İmara Mı Açılacak?

ASKERİ ÇAMLIK İMARA MI AÇILACAK

Bandırma-Erdek yolunda Etibor Asit Lojmanları yakınında eski askeri ordu donatım deposunun bulunduğu çamlık alanı imara mı açılacak?

Zaman zaman gündeme gelen çamlık alanının Bandırma’nın menfaatleri açısından ne yapılmalı sorusu bir kez daha konuşulmaya başlandı. İddiaya göre; Balıkesir Büyükşehir'e geçen yaklaşık 200 dönümlük liman üstündeki yeşil alan yüz binlik planlarda yapılan değişiklikle ; meskun alan,kentsel yerleşim alanı, konut alanı ve ticaret alanına açılıyor.

İçinde 11 adet tescilli tarihi yapının bulunduğu bu yeşil alanın imara açılarak yok edilmesine başta; Bandırma Belediyesi olmak üzere tüm Bandırmalıların karşı çıkmaları gerektiğini savunan ve çevremizde artık beton görmek istemediklerini belirten vatandaşlar bu yerin Balcı Çamlığı gibi park ve spor alanı olarak yapılmasını istiyor.

Öğrenildiğine göre mevcut alana yüzde 20’si konut, yüzde 15’i otel, yüzde 15’i alış veriş merkezi olacak. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur döneminde TOKİ’den alınan ordu donat için Tematik Park yapılması gündeme gelmişti.

Sonra nedense bu proje de rafa kaldırılmıştı. Hala sahipsiz bir görüntü sergilenen çamlık alan günübirlikçilerin kontrolsüz piknik haline gelince, çöplük alana dönüşüyor zaman zaman da yangın çıkıyor.

06-06-2022/Erdem ÖZCAN