Balgöç'te Neler Oluyor?

BALGÖÇ’ün en aktif şubeleri arasında bulunan, Bulgaristan’daki seçimlerde tarihinde ilk kez Mustafakemalpaşa’da sandık kurulmasını sağlayan Şube Başkanı Hüseyin Arslan, görevden alınmak istendi. 

Genel Merkezi Bursa’da bulunan Balkan Göçmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (BALGÖÇ) seçimle göreve gelen şube başkanlarını görevden alma girişimi tepkiyle karşılandı.  
BALGÖÇ Genel Başkanı Emin Balkan ve Genel Başkan Yardımcısı Sadık Yılmaz, ilk olarak Orhangazi’den başlayarak BALGÖÇ’ün Bandırma şube başkanı ve yardımcısını antidemokratik bir uygulamayla görevden almasının ardından bu kez rotayı Mustafakemalpaşa'ya çevirdi. Balkanlardan göç eden soydaşların meselelerine çözüm bulmak amacıyla 1985 yılında kamu yararına çalışan dernek statüsüyle kurulan BAL-GÖÇ’ün 10 temsilciliğinden biri olan Mustafakemalpaşa Şubesi’nde 2021 yılından beri başkanlık görevini yürüten Hüseyin Arslan, hiçbir gerekçe gösterilmeden oldubittiye getirilerek görevden alınmak istendi. 

ZORLA İMZA İSTEDİLER, TARTIŞMA ÇIKTI

Arslan’ın yurtdışı seyahati sebebiyle Mustafakemalpaşa’da bulunmaması üzerine Genel Başkan Yardımcısı Sadık Yılmaz ve ekibi, yönetim kurulu üyelerine bilgi vermeden evrak imzalatmaya çalıştı. Tartışmaların yaşandığı Mustafakemalpaşa BALGÖÇ Şubesi’nde tehditle karşılaşan üyeler isyan etti. Evrakın ne ile ilgili olduğunu söylememekte direnen ve emrivakiyle imza atılmasını talep eden 4 kişilik BALGÖÇ heyeti ile şube yönetimi arasında tartışma çıktı. Şube yönetim kurulunu imzaya mecbur bırakan Genel Merkez yetkilileri, o esnada dernekte bulunan Denetim Kurulu Üyesi Muzaffer Özkara’ya zor anlar yaşattı. Genel Merkez Kongre Üyesi Mehmet Arslan’ında olaya dahil olması ile tartışmalar büyüdü.

ÜYELERDEN SERT TEPKİ

Şube üyeleri, evrakın ne olduğunun söylenmeden imzalamayacaklarını belirtmelerine rağmen karşı tarafın ‘tutanak tutarız suçlu olursunuz’ gibi ifadeleriyle tahrik edildi. Evrakı imzalamayan BALGÖÇ Mustafakemalpaşa Şubesi’nden bazı yönetim kurulu üyeleri; “Usulsüz kongrenin usulsüz yöneticilerisiniz, her zaman ki gibi usule aykırı davranıyorsunuz. İlk kongre de sizleri hak etmediğiniz o koltuktan kaldıracağız” şeklinde serzenişte bulundu.

SEBEB YAKINLANLAŞMA MI?

BALGÖÇ Genel Başkanı Emin Balkan’ın görevden alma girişiminin, şube başkanlarının, Bulgaristan’daki tek Türk partisi Hak ve Özgürlük Hareketi (HÖH) yöneticileri ve Bursa’daki temsilcileri ile yakınlaşmasına müsaade etmemesi olduğu öne sürüldü. 
Görevden alınmayla karşı karşıya kalan BALGÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan’ın, önümüzdeki hafta başında Mustafakemalpaşa’ya döneceği, usulsüz uygulamaya maruz kalan diğer şube başkanı ve yöneticilerle birlikte hukuki mücadele başlatacağı bilgisine ulaşıldı. 

30-08-2024-BANDIRMA GERCEK - HABER MERKEZİ