Rahmi M. Koç Müzesi’nin çocuk atölyeleri temmuzda da devam ediyor
Çocuklar yaz tatilinde hem öğreniyor hem eğleniyor
Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi’nin çocuklar için öğrenme programları temmuz ayında hem yüz yüze hem de çevrim içi gerçekleşiyor. 6-14 yaş grubu çocukları bilim ve sanatla buluşturan atölyeler, müze koleksiyonundaki birbirinden farklı objeleri inceleme olanağı sunarken bilgi edinmeyi ve öğrenmeyi destekliyor
Endüstri, ulaşım ve iletişim tarihinin efsanelerinden oluşan 14 binin üzerindeki obje ile geçmişi bugünde yaşatan Rahmi M. Koç Müzesi, çocukların bilgiyi deneyimleyerek keşfetmesine katkı sunmayı sürdürüyor. Müzenin çocukların hedef ve davranışlarına uygun olarak hazırladığı öğrenme programları temmuz ayında yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleşiyor.
Çocuklara, müze koleksiyonundaki birbirinden farklı objeleri inceleme olanağı sunan atölyeler, eğitmenler eşliğindeki etkinliklerle de eğitici ve eğlenceli bir deneyime dönüşüyor. Kontenjanla sınırlı, 45-60 dakika sürecek atölyelere katılım için muzeegitimi@rmk-museum.org.tr adresi üzerinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Çevrim içi atölyeler, Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştiriliyor.
‘Sinema Atölyesi’nde çocuklar “3-2-1 Motor” diyerek modern sinematografinin öncüsü sayılan zoetropu inceliyor. Zoetropun aralıklarından bakıldığında, içerisindeki silindirin üzerinde dönen resimler hareket ediyor izlenimini veriyor. ‘Astronomi Atölyesi’nde gök küreyi yakından inceleyen çocukların hayal gücünün gelişmesi, bilime olan meraklarının canlı kalması amaçlanıyor.
‘Sanat Atölyesi’nde “Bu nasıl bisiklet?” sorusuna 1870’lerin başında İngiltere’de James Starley tarafından geliştirilen Penny Farthing ile cevap veriliyor. İlk bisikletlerin pedalları ön tekerleğe sabitlenmiş olduğundan hızı artırmanın tek yolu ön tekerleği büyütmekti. Starley de bu fikirden yola çıkarak bu ilginç bisikleti tasarlamıştı.
Temmuz ayı yüz yüze atölye programı:
13 Temmuz Salı, saat 13.00 – Obje İncelemesi: İletişimin Mors Kodu (10-14 yaş grubu)
27 Temmuz Salı, saat 13.00 – Obje İncelemesi: Güneşin Enerjisi (9-12 yaş grubu)
Temmuz ayı çevrim içi atölye programı:
10 Temmuz Cumartesi, saat 13.00 – Sinema Atölyesi: 3-2-1 Motor (6-9 yaş grubu)
17 Temmuz Cumartesi, saat 13.00 – Astronomi Atölyesi: Gök Küre ile Aydınlanıyoruz (7-10 yaş grubu)
29 Temmuz Perşembe, saat 13.00 – Obje İncelemesi: Bir Büyük Buharlı Silindir (8-11 yaş grubu)
31 Temmuz Cumartesi, saat 13.00 – Sanat Atölyesi: Bu Nasıl Bisiklet? (8-11 yaş grubu)
Rahmi M. Koç Müzesi hakkında:
Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye’nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan ilk ve tek sanayi müzesidir. 14 binin üzerinde objeden oluşan koleksiyonu, çocuklara yönelik eğitimleri ve atölyeleri ile kültür ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olan Rahmi M. Koç Müzesi Mustafa V. Koç/Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile halihazırda 11 bin 250 m2’lik kapalı alana ve yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alana sahiptir. Müze, salı-cuma 10.00 – 17.30, cumartesi-pazar 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Müzeye giriş ücreti yetişkinler için 28 TL, öğrenciler için 12 TL’dir.
www.rmk-museum.org.tr
www.facebook.com/rmk.museum
www.instagram.com/rahmi_m_koc_muzesi
www.pinterest.com/rahmimkocmuseum
www.youtube.com/rahmimkocmuzesi
Bilgi İçin: MPR İletişim Danışmanlığı Tarık Yılmaz, (212) 438 63 50, tyilmaz@mpr.com.tr
08-07-2021-