Seyir Terasları (da) Livatya’ya Dönüşmesin.

Bandırma da kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak için fazla bir gayret göstermeyen yerel yönetimlerimiz vardı. Ancak Dursun Mirza ile başlayan süreçte gayretler görüyorum. Ve şimdiki Belediye Başkanımız Tolga Tosun çok güzel bir sürpriz yaptı . Hiç yapılan işin reklamını da yapmadı, sessiz sedasız projeyi bitirdi halkın kullanımına açıldı ama gerçekten çok güzel oldu.

Seyir Terasları!

Bilmiyorum gidip gördünüz mü? Harika olmuş tebrik ediyorum emek verenleri .. Levent ve Paşabayır seyir terasları projeleriyle vatandaşlarımıza keyifle vakit geçirebilecek alanlar olarak halkımıza kazandırıldı . Özellikle Levent Seyir Terası Bandırma Körfezi ve Kapıdağı manzarası ile muhteşem. Bandırma’da yaşayan bir kişi olarak gurur duydum.

Endişem şudur ki ; halkımızın parası ile yapılmış bu yatırımlar, kamunun yani halkın dolayısıyla her kesiminin ailesiyle birlikte kullanımı için. Alkollü içeceklerini alıp arabalarıyla gelip , içtikten sonra boş şişelerini çöpleriyle burada bırakan kent aidiyeti olmayan – ne yazık ki- insanlar için DEĞİL!

Tıpkı Livatya’nın başına gelenler gibi. Bandırma’nın tarihine adını yazdırmış mesire yerine ailenizle en son ne zaman gittiniz!
Halkın kullanımına açık yerler ağzı ile içmeyi bilmeyen alkolik mekanına dönüşmesin . Dönüştürmeyelim. Modern kent kültüründe böyle şeyler yok. Ailenizle gelmişsiniz seyir terasın güzel manzarasını seyredip muhabbet ediyorsunuz ve etrafta içki şişeleri ve idrar kokusu ..Olacak iş mi!
Sayın Emniyet Birimindeki görevli arkadaşlarımız, sayın Belediyede bu konularda görevli zabıtalarımız ..Sizler halkın adına görevlisiniz .Lütfen sayın Yetkililer bunlara göz yumulmaması gerekiyor lütfen buraların açık meyhanelere dönüşmesine izin vermeyelim .

**
…..
Müzeler haftası nedeniyle geçtiğimiz hafta Bandırma Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ettik . Müzeler Haftası etkinliğinde Bandırma Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doçent Dr.Eser Çalıkuşu bilgilendirme konuşmasını dinledik. Daha sonra Müdiremiz Tülin Tan eşliğinde müzeyi gezdik. Doğrusu her gelişimizde çevrede bulunan ve müzede sergilenen antik Kyzikos ve Daskyleion’a ait değerli eserler çoğalıyor, 30 yıl öncesinde bu müzeyi düşünüp, dernek kurup, büyük emek ve çabalarla kurduran dernek başkanı sayın İbrahim Moralı ağabeyi rahmetle anarken Sabiha Soyubey ablamız gibi pek çok ismini anımsayamadığım çok değerli kişileri saygıyla şükranla anarken başlangıçta yeterli gibi gözüken ama ileride daha çok büyütülmesi için mimarisi Bal peteği şeklinde yapılan müzemiz öncelikle destek istiyor. Çevresi kamulaştırılıp Müze bünyesine alınmalı bir. İkincisi buradaki eserleri dünya takip ediyor Bandırma ve Çevresi bilmiyor sosyal donatıları az paha biçilmez eserler açıkta hasar görüyor üstünün kapatılması gerekiyor..

Evet müzemiz İÇİNDE BARINDIRDIĞI ESER SAYISIna ve daha da gelecek binlerce esere göre çok küçük ve yetersiz . Çelebi Limandan yüklenen tahıl ve maden boşaltma yükleme ürünlerinden gelen toz bulutları, salınımları müze bahçesinde bulunan tarihi yapılara zarar verdiği apaçık ortada.
Müzede sosyal alan az..neredeyse hiç yok ! Böylesine tarihi zenginlikleri olan bölgemiz için, turizm destinasyonları güzergahında olan müzemizin çok daha gelir sağlaması için uygun çekici konaklama alanları olmalı. Şart.

Müze bahçesinde ki eserlerin tanıtım levhaları daha özenli, ayrıntılı ve çok dilli olmalı özellikle komşu ülkelerden gelen misafirler için önemli….

Tabii ki; küçük bir ilgiyle çözülebilir olduğunu umduğum naciz bir önerim var , Sayın Valimiz Hasan Şıldak , Kaymakamımız Engin Aksakal, Tolga Tosun Başkanımız, belki Yücel Yılmaz Başkanımız Bandırma ve çevresinde yatırımı olan yatırım yapacak olan sanata kültüre değer veren yatırımcıların müzemize sponsorluklarla ,müzemizle işbirliği ile Balıkesir ‘e Bandırma’ya her açıdan büyük katma değer sağlayacaktır diye düşünüyorum. Dünyada müze turizmiyle geçinen kentler , benzer örnekler çok.

05-06-2023/BERKAN KOZAN /BANDIRMA

7
A+
A-
REKLAM ALANI