
Cumhuriyet Kadınları Bandosu Bursa’da Büyük Beğeni Topladı
Susurluk Belediyesi Cumhuriyet Kadınları Bandosu, 4. Yeşil Bursa Uluslararası Bandolar Festivali’nde sahne alarak büyük beğeni topladı. Türkiye’nin farklı illerinden ve yurt dışından gelen bandoların katıldığı festivalde, Susurluk’un gururu olan Cumhuriyet Kadınları Bandosu performansıyla izleyenleri büyüledi.

Renkli kostümleri, enerjik yürüyüşleri ve coşkulu marşlarıyla dikkat çeken bando, hem müzikal performansı hem de disiplinli duruşuyla alkış aldı. Festival programı kapsamında bando ekibi, ilk olarak Gemlik İskele Meydanı’nda halkla buluştu. Ardından Hükümet Meydanı’ndan başlayan kortej yürüyüşü, Bursa Millet Bahçesi’nde sona erdi.
Bosna-Hersek, Bulgaristan, Kırgızistan ve Gagavuzya’dan gelen ekiplerin yanı sıra Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinden birçok bando ekibinin de katıldığı festivalde, Cumhuriyet Kadınları Bandosu performansıyla büyük beğeni topladı.Festival boyunca Cumhuriyet değerlerini ve kadınların sanattaki gücünü simgeleyen bando, Susurluk’u başarıyla temsil etti.

Susurluk Belediye Başkanı, Hakan Yıldırım SEMİZEL, bandonun elde ettiği başarıdan duyduğu gururu dile getirerek, “Cumhuriyet Kadınları Bandosu, ilçemizin adını bir kez daha onurla duyurdu. Kadınlarımızın azmi ve sanata olan tutkusu hepimize ilham veriyor.” ifadelerini kullandı.

Festival sonunda düzenlenen kortej yürüyüşünde de yer alan bando, izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Susurluk Belediyesi Cumhuriyet Kadınları Bandosu’nun bu başarısı, ilçede büyük bir sevinç ve gurur kaynağı yarattı
4-10-2025-BANDIRMA GERCEK – HAYRETTİN İLDAM
