Bandırma Belediye Meclisi 2026 Yılı Ocak Ayı İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Bandırma Belediye Meclisi 2026 Yılı Ocak Ayı İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
upload.php?item=9762

Bandırma Belediye Meclisi, 2026 yılının Ocak ayı ilk meclis toplantısını Belediye Başkanı Dursun Mirza başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda 2025 yılında gerçekleştirilen hizmet ve yatırımlarla ilgili bilgiler sinevizyonla birlikte katılımcılarla paylasılırken devamında gündemde yer alan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Kent genelinde yapılacak çalışmalar, yatırımlar ve sosyal projBandırma’da 2026 Yılı Projeleri Hızla İlerliyor

Bandırma Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında kentin sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamına değer katacak projeleri eş zamanlı olarak yürütüyor. Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma’nın her mahallesinde dönüşüm ve yenilenme sürecinin başladığını belirterek, “Kentimizin geleceğini planlıyoruz, her projemiz Bandırma’nın yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik.” dedi.

Yeni dönemde Bandırma’ya kazandırılacak anfi tiyatrokapalı spor salonu ve Cinçukuru Kültür Merkezi projeleriyle kentin kültür ve spor altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor. Ayrıca Livatya Kafe & Restoran ve çevresindeki kumsal düzenleme çalışmaları kapsamında, vatandaşların şanzloklarla denize girebileceği modern bir sahil alanı oluşturulacak.

Edincik Mahallesi ise 2026 projelerinin odak noktalarından biri oldu. 1. Sokak, Sağlık Sokağı ve Tarihi Sokak düzenlemeleriyle mahalle kimliği yeniden canlandırılıyor. Fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası haline gelen Edincik’te bu yıl ilk kez Zeytin ve Tarih Festivali düzenlenecek. Ayrıca, bölgenin mimari dokusuna uygun köy evi tip projesi de hayata geçirilecek.

Aksakal Mahallesi’nde kurulacak Çocuk Köyü ve Çocuk Eğlence Merkezi projesiyle çocukların güvenli, eğitici ve eğlenceli bir ortamda vakit geçirmesi sağlanacak.

Bandırma Cumhuriyet Meydanı ve sahil düzenleme çalışmaları ise bu yaz tamamlanacak. Yeni düzenlemeyle birlikte meydan, konserler, sergiler ve açık hava etkinliklerine ev sahipliği yapacak modern bir kent alanına dönüşecek.

Belediye ayrıca tüketim kooperatifleri ve TOKİ alanı projeleriyle ilgili hazırlanan raporları değerlendirerek olumlu görüş bildirdi. Bu adımların, kentte sosyal dayanışmayı güçlendirmesi ve konut ihtiyacına çözüm sunması bekleniyor.

Başkan Mirza, “Bandırma’nın her köşesinde üretim, kültür, spor ve yaşam alanlarını bir araya getiren projelerle geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.Projelerin ele alındığı oturumda, yeni yılın ilk kararları oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Başkanı Dursun Mirza, alınan kararların Bandırma’nın gelişimine katkı sağlayacağını belirterek, “2026 yılı boyunca kentimizin yaşam kalitesini artıracak projeleri hayata geçirmek için meclisimizle birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Alınan kararların kentimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Muhalefet kanadından AK Parti grup sözcüsü Mehmet Doğan söz aldığı konuşmasında satılan belediye mülklerden elde edilen 354 milyon TL tutan gelirlerin akıbetini bir kez daha sordu.

Meclis toplantısında iletilen bir diğer önemli konu Bandırma ‘nın uzun yıllardır beklediği kentin yeni yerleşim alanlarının devreye girmesini sağlayacak 1/1000 imar planlarının 1.kısmı tamamlanıp imara hazırlandığı 2. etabın ise hazırlıklarının sürdüğünün açıklanması oldu.

Toplantı, meclis üyelerinin yeni yıl temennilerini paylaşmasının ardından sona erdi.

6-01-2026-BANDIRMA GERCEK-Edit;HAYRETTİN İLDAM

117
A+
A-
REKLAM ALANI