Boğaziçi Üniversitesi’nde Gerici Panele Protesto. 97 Öğrenci Gözaltında.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Gerici Panele Protesto. 97 Öğrenci Gözaltında.
upload.php?item=9762

Boğaziçi Üniversitesi’nde sosyal medyada tepki çeken açıklamalarıyla bilinen konuşmacı Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ın yapacağı konuşmayı protesto eden öğrenciler yürüyüş düzenlemek istedi. Yürüyüşün önünü kesen özel güvenlik birimlerine çevik kuvvet polisleri de katıldı. Öte yandan Üniversitede bir kısım öğrencinin “Yaşasın Şeriat” sloganı attığı görüldü

Polis ablukasına rağmen öğrencilerin protestosu devam ederken çıkan olaylarda 97 öğrenci gözaltına alındı.
İstanbul Valiliğinden Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylara ilişkin açıklama şöyle:

İstanbul Valiliği, Boğaziçi Üniversitesi’nde toplanan grubun saldırdığı 13 polisin hafif yaralandığını, 97 göstericinin gözaltına alındığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, bu akşam saatlerinde Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü içerisinde toplanan ve bir öğrenci kulübünün faaliyetlerini engellemek için hareket eden grubun, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerine saldırdığı belirtildi.

Açıklamada, “Saldırı nedeniyle 13 emniyet mensubu hafif şekilde yaralanmıştır. Olaylar sırasında 39’u kadın, 58’i erkek olmak üzere toplam 97 gösterici gözaltına alınmıştır. Üniversite içerisinde ve çevresinde gerekli emniyet tedbirleri alınmış olup, gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemleri devam etmektedir.” ifadeleri kullanıldı. (AA)

14-05-2025

80
A+
A-
REKLAM ALANI