Efsanevi Kartal

Mevsim sıcaklarıyla önümüze: Amerika’yı, Ukrayna’yı, Rusya’yı, Suriye’yi, İsrail’i, İran’ı, Evanjelizm’i, Armageddon’u ve Melhame-i Kübra’yı koyacaklar ki,

-Somut delillere dayanmayan siyasi tutuklamalarda “kaçma şüphesi var” masalına inanmamız beklensin

,-Asgari ücrete ek zam isteklerimiz duyulmasın,

-En düşük emekli maaşının yerinde sayacak olması dillendirilmesin,

-TÜİK’in düşük açıkladığı enflasyona yeter artık denmesin,-CHP kurultayına hukuksuz kara çalınsın,

-Halk TV susturulsun,

-Sözcü TV’nin başında ruhsat iptali Demokles’in kılıcı sallansın,

– “Milli İrade” hiçe sayılsın,

-Öcalan’a, terör örgütü başı gibi davranmak yerine “PKK’nın kurucu önderi” densin ve şeffaflık sözlükte kalsın!

*

Yurt dışı gelişmeler elbette önemli. Ancak yurt içi gelişmelerin varacağı sonuçlar çoğumuzu berbat etkileyecek ve en önemli konumuz sonbaharla birlikte ANAYASA olacak!

Daha sonbahara çok var demeyin, yakın tarihi hatırlayın…Anayasa terziliği yapanlar, mühürsüz oylarla sistemi değiştirmiş, Cumhurbaşkanı’na göre yapılan Anayasa’yla Üsküdar geçilmişti.

*

“Eşitlikçi bir kardeşlik hukukunun tesis edildiği, herkesin özgürlüklerinin yasal teminatının olduğu…” bir anayasa olsun deniyor ya… şaşıyor ve soruyorum:

-Anayasamızda “eşitlikçi bir kardeşlik hukuku” yok mu?

-Özgürlükler teminat altında değil mi?“Türkiye Yüzyılına sivil ve özgürlükçü bir anayasa yakışır,” diyenler önce mevcut anayasaya uymalıdır! 177 maddeden 134 maddeyi zaten değiştirmişsiniz kapalı cümlelerle anlatmak istenen nedir?

-%50+1 kuralını canınızı mı sıkıyor?

-Anayasa Mahkemesi ve Yüce Divan’dan rahatsız mısınız?

-İlk dört maddeyi yeniden yazmak, laikliği metinden çıkarmak mı istiyorsunuz?

-Federal yapıda, iki dilli bir Türkiye mi özlüyorsunuz?Lütfen açık ve net olun! Biz de düşüncelerinizi tahmin etmeye uğraşmayalım.

*

Kıssadan hisseye giden yolda: Efsane bir kartal varmış. Bu kartal, yaşı ilerleyince pençelerinin sertleştiğini, avını kavrayıp tutamadığını; gagasının uzayıp göğsüne doğru kıvrıldığını, avını parçalayamadığını; tüylerinin kartlaşıp kalınlaştığını, uçmasının zorlaştığını fark edermiş…Önce, seçtiği dağın tepesinde bir kovuğa yerleşir, sert bir kayaya gagası düşene kadar vurmaya başlar ve gaganın tekrar çıkmasını beklermiş. Yeni gagasıyla pençelerini söker, yeni pençelerinin oluşmasını beklerken kartlaşmış tüylerini yolar, acılar içinde geçirdiği uzun bir zaman sonra gençleşmiş olarak tekrar uçmaya başlarmış.Ben, güzel ülkemin yiğit insanlarını bu efsanevi kartala benzetirim.

14-06-2025 /Süha Oral

141
A+
A-
REKLAM ALANI