Bandırma’da Sanat Rüzgarı. Yılo Sonu Sergisi

Bandırma’da Sanat Rüzgarı. Yılo Sonu Sergisi

BANDIRMA’DA SANAT RÜZGARI: HARUN KARACAN GENÇLİK VE SPOR MERKEZİ’NDEN GÖRKEMLİ YIL SONU SERGİSİ
Bandırma Belediyesi Harun Karacan Gençlik ve Spor Merkezi bünyesinde eğitim gören kursiyerlerin bir yıl boyunca büyük bir özveriyle hazırladığı el emeği göz nuru eserler, düzenlenen görkemli bir törenle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Bandırma’da kültür ve sanat hayatına can suyu veren Harun Karacan Gençlik ve Spor Merkezi, görkemli bir yıl sonu sergisine ev sahipliği yaptı. Kursiyerlerin uzun soluklu çalışmalarının ve emeklerinin bir tezahürü olan serginin açılışı, kent protokolü, eğitmenler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.
Sabır, Emek ve Üretim Bu Sergide Buluştu
Geniş bir yelpazede hazırlanan sergide; tuallerden taşan resimler, ince işçilikle işlenen ahşap yakma çalışmaları, eskiyi yenileyen ahşap boyama ve mobilya dönüşüm ürünleri ile geleneksel sanatın en zarif örneklerinden kazaziye eserleri yer aldı. Ziyaretçilerden tam not alan sergi, üretmenin, sabrın ve estetiğin en güzel örneklerini gözler önüne serdi. Her bir eserin arkasındaki hayal gücü, azim ve alın teri takdir topladı. Açılışta konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, sergilenen eserlerin kent kültürü için büyük bir zenginlik olduğunu vurgulayarak tüm katılımcıları tebrik etti.
sergilenen her bir eserin kent kültürü için büyük bir zenginlik olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Kursiyerlerimizin birbirinden kıymetli eserlerinin yer aldığı Yıl Sonu Sergimizin açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Resimden ahşap yakmaya, mobilya dönüşümünden kazaziyeye uzanan bu özel sergide; sabrın, emeğin ve üretmenin en güzel örneklerine tanıklık ettik. Her bir eser, kursiyerlerimizin hayal gücünü, azmini ve alın terini yansıtıyor. Bu güzel çalışmalarda emeği geçen tüm eğitmenlerimize ve kursiyerlerimize gönülden teşekkür ediyor, sanatın ve üretimin Bandırma’mızda her geçen gün daha da güçlenmesini diliyorum.”

Büyük beğeni toplayan sergi, hafta boyunca Harun Karacan Gençlik ve Spor Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

16.06.2026- Bandırma Gerçek- Edit: Berkan Kozan

37
A+
A-