Balıkesir’de Deniz Etkili Kar Yağışı Başladı: Sahil Kesimlerinde Yoğun Beyaz Örtü

Balıkesir’de Deniz Etkili Kar Yağışı Başladı: Sahil Kesimlerinde Yoğun Beyaz Örtü
upload.php?item=9762

Balıkesir ve ilçelerinde Pazar günü itibarıyla Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve deniz etkili kar yağışlı hava sisteminin etkili olması bekleniyor. Meteorolojik verilere göre, özellikle Pazar akşamı ve gece saatlerinde sıcaklıkların -1° ila -2° seviyelerine düşeceği tahmin ediliyor.

Soğuk hava dalgasıyla birlikte oluşacak DEK (Deniz Etkili Kar) bantlarının geçtiği bölgelerde yoğun kar yağışı ve kalıcı kar örtüsü bekleniyor. Pazartesi günü sıcaklıkların 2°/0° civarında seyredeceği, deniz etkili kar yağışlarının ise etkisini sürdürmeye devam edeceği bildirildi.

Balıkesir’in Erdek, Bandırma, Gönen, Manyas, Susurluk, Kepsut, Balya, İvrindi, Dursunbey, Sındırgı, Bigadiç, Karesi ve kısmen Altıeylül ilçelerinde en etkili DEK kar yağışlarının görülmesi öngörülüyor. DEK bantlarının geçtiği bölgelerde anlık olarak 5 ila 15 santimetre arasında kar örtüsü oluşabileceği, uzun süreli yağış bantlarının etkili olması durumunda ise bu miktarın 10 ila 30 santimetreye kadar ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Uzmanlar, kar yağışı sırasında yer yer gök gürültüsünün de duyulabileceğini belirtiyor. Vatandaşların ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmaları ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri öneriliyor.

18-01-2026-BANDIRMA GERCEK-Edit;HAYRETTİN İLDAM

257
A+
A-
REKLAM ALANI