Başkan Dursun Mirza: “Eşit ve Adil Bir Dünya İçin Mücadelemiz Sürecek”

Başkan Dursun Mirza: “Eşit ve Adil Bir Dünya İçin Mücadelemiz Sürecek”
MOBİL REKLAM ALANI

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı. Emekçi kadınlarla birlikte yürüyen Başkan Mirza, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı açıklamada kadın emeğine, eşitliğe ve adalete vurgu yaptı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Bandırma’da yürüyüs ve toplanma etkinliğiyle gerçekleştirildi. Menderes Meydanı İdo önunde toplanan ve yürüyüşü organize eden Bandırma Emekçi Kadınlar Platformu, kadın derneklerı,Siyasi Parti temsilcileri Cumhuriyet Caddesi boyunca yürüyüşünü meydana kadar çesitli sloganlarla sürdürdü. Bandırma Beledıye Baskanı Dursun Bandırma Bandırma Demokrasi Platformu İpek Çetinkuş ,Kent konseyı Kadın Meclisı Başkanı Nur Demir Hancıoğlu ve CHP Bandırma Kadınlar Kolu Başkanı Filiz Özdemir konuşmalarını gerçekleştirdi.

Başkan Mirza açıklamasında “Bugün emekçi kadınlarımızın yürüyüşüne katıldık. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarken, 1857’de çalışma sürelerinin azaltılması mücadelesi verirken katledilen 129 emekçi kadını saygıyla anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Kadınların toplumsal yaşamda karşılaştığı eşitsizliklere dikkat çeken Mirza, “Kadınların sömürülmediği, istismara, şiddete, tacize ve cinayete uğramadığı; kadını ve erkeği eşit bir Türkiye ve dünya diliyorum.” dedi.

Bandırma Belediyesi’nin kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamda daha güçlü yer alması için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Mirza, “Eşitlik, dayanışma ve özgürlük mücadelesinde kadınların yanında olmaya devam edeceğiz.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

9-03-2026-BANDIRMA GERCEK-Edit;HAYRETTİN İLDAM

34
A+
A-
MOBİL REKLAM ALANI