Bandırma Deprem Alanları İmara Mı Açılacak ?

Bandırma Deprem Alanları İmara Mı Açılacak ?

Erdem Özcan

Son yayınlanan özelleştirme listesinde yer alan Paşakonak Mahallesi General Balcı Çamlığı’nın “20 nolu Acil Durum ve Afet Toplanma Alanı” olduğu ortaya çıktı.

Bandırma’da 34 tanesi kırsal alanda, tamamı 85 tane olan “Acil Durum ve Afet Toplanma Alanı’ndaki General Balcı Çamlığı listenin 20. sırasında yer alıyor.

10 yıl önce 132 bin 457metrekare olan General Balcı Çamlığı 6. Ana Hava Jet Üssü’nden yoğun çalışmalar sonunda Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın önceki belediye başkanlığı sırasında kiralanmış ve sağlıklı yaşam alanı olarak Bandırmalılar’ın hizmetine açılmıştı.

İçinde yürüyüş yolları, çocuk bahçeleri,değişik spor alanları bulunan Balcı Çamlığı özelleştirilecek yerler içinde yer alması Bandırma için büyük kayıp olacağını belirten vatandaşlar, özelleştirilecek yerin asıl Gönen Taştepe olması gerektiğini tavsiye ettiler.

03-04-2026 /Erdem ÖZCAN

6
A+
A-