Bandırma’da Festival

Tarihi, süresi, konusu, yapılacağı çevre, hedef kitle ve özellikleri önceden hazırlanan önemli sanat gösterilerini yapıldığı etkinlikler dizesine ( Festival) denir.

1200′ lü yıllardan beri dünyanın hemen hemen her yerinde farklı festivaller düzenlenir, çok farklı yerlerden katılımcılar olur. Amaç, kültürel etkinlikleri meraklılarına sunmak, sosyal kaynaşma, bilgilenme ve eğlenmedir. Ulusal veya uluslar arası olmasını şartlar ve amaç belirler.. Festivallerde ürünler tanıtılır, ödüller verilir. O süreç için platformlar düzenlenir, güvenlik önlemleri alınır. Bir kişi veya bir olayı anmak ve yaşatmak amaçlı olabilir. Amaç sadece eğlenmek değil, örf ve adetleri yaşatmak da olabilir.
Belediye Başkanımız Sayın Tolga Tosun ve festival komitesi tarafından bu yıl 31. si düzenlenen Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali değerli sanatçıların katılımıyla çok başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Kültür ve eğlence “açlığının” giderilmesi her toplumda önemlidir. Bu hizmeti sunan Başta Belediye Başkanı Tolga Tosun’a, festival komitesinde görev alan Komite Genel Sekreteri Sn. Nüvit Erten, Komite üyeleri; Adem Yılmaz, Fatma Salı Kara bacakğolu, Funda Öztemel, Eren Ülkü ve İsmail Ülker yaptıkları basın topantısında etkinlikler hakkına bilgi verip ayrılan bütçeyi açıkladılar. Kendilerine ve emeği geçen, katkıda bulunan herkese sonsuz tebrik ve teşekkürler. Verilen önemli bilgilerden biri de şehir ekonomisine hayat veren iş insanlarımızın bu konudaki katkılarıydı. Tanıtım broşürlerine kolayca ulaşıldı. Basın her zamanki yerini aldı ve görevini noksansız yaptı. Geleneksel kortej yürüyüşü, değerli sanatçıların sergileri festivale büyük renk kattı.

Bugüne kadar düzenlenmiş festivallerin içinde katılımın en çok olduğu; kaliteli, verimli ve amacına en uygun festival olarak yerini aldı. Geçen iki yılda pandemi nedeniyle yapılamayan festivallerden kalan boşluk doldu. Dünyada festival denilince akla gelen; ertesi gün dünyaya meteor çarpacak ve hep birlikte yok olacakmışız gibi çılgınca eğlenmek, eğlenmenin dibine vurmakmış. Herkesle ön yargısızca dost olmak, kendimizi tartışmasız en mutlu varlık olarak tanımlamamız, özgürlüğü sınırlayan duvarların yıkılması, evrenin uçsuz bucaksız oluşunu , dünyanın ne kadar mutlu olabileceğini test etmemiz… Bizim otokontrolümüz sürekli alarmda olduğu için biz böyle bir durumda bile eğlencenin dozunu kaçırmayız.

1200’lü yıllarda başlayan ve tüm dünyada yaygınlaşan festivallerin kapsamı, içeriği , toplumların yapısına göre değişmiş şekillenmiştir. Bu yaşadığımız festival bizim ölçülerimizde ideal olanı.
Sahne alan sanatçılar; Anadolu Ateşi ve KİRPİ BÜLENT, SİMGE SAĞIN, CEYLAN ERTEM, HAKAN ALTUN VE MELEK MOSSO ve ekipleri , ilçemizden güzel izlenimlerle ayrıldılar. Bir araya gelen bilim insanları, aydınlar ve sanatçılar festival hakkındaki güzel düşüncelerini paylaştılar. Hepsine saygılar sevgiler…Objektif, yapıcı, doğrulara yönelik eleştirilere gereken önem verilecektir. Bu muhteşem sosyalleşme olayında en önemli nokta kültür, sanat, ve bilimsel konuların toplumun her kesimiyle paylaşılmış olması , ruhumuza dokunması iyileştirici etkisiyle bizi sarıp sarmalamış olmasıdır. Bu festival Bandırma’ mız için çok değerlidir önümüzdeki yıllarda daha da genişletilip yükseltilerek yaşatılacaktır.
ULVİYE KARA AKCOŞ/BANDIRMA /13-06-2022

51
A+
A-
REKLAM ALANI