BANDIRMANIN GELECEĞİ!
Değerli okurlar, BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTEMİZİN ev sahipliğinde “TRAKYA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ’nin işbirliği ile düzenlenen ve iki gün süren bir sempozyumda “BANDIRMANIN GELECEĞİ” masaya yatırılmış, oturtulmuş ya da ele alınmış, her ne ise.
Tıkanma noktasına gelen TRAFİK sorunu, CADDE ve SOKAKLARIN İşportacılar ve esnaflarca İşgal edilişi, Zabıta kadrosu ihtiyaçtan fazla olmasına karşın kent içinde yeterli denetimlerinin olmayışı, Otopark fiyatları ve yetersizliği nedeniyle yaya kaldırımlarının arabalar tarafından işgali ve benzeri birçok sıkıntılarla felç olmuş Bandırmaya biz buradan acil şifalar dileyelim ve EKS olmadığına şükredelim.
Bandırmanın geleceği nasıl olur? Nasıl dizayn edilir? Onu sempozyumlar! mı yoksa Şehir plancıları mı belirler bilemeyiz, ama bilinen bir gerçek, Anlı şanlı sosyal demokratlarımızın uzun yılar yönetiminde olan hizmet fukarası Bandırmamızın masada bitkisel hayata yatmış ömür tüketiyor olmasıdır.
Yiğit’i öldürelim ama lütfen hakkını da teslim edelim, yakın geçmişte M. Cemal ÖZTAYLAN’ın yönetimindeki Bandırma hak ettiği şehircilik hizmetlerini ziyadesiyle almıştı, Kısaca alt yapı, üst yapı çalışmaları, Kent içi ve civarını ağaçlandırma, Denizi doldurarak sahil bandında gezi yolu, Balıkçı barınağı ve çevre düzenlemesi gibi birçok hizmetler yaptı ÖZTAYLAN.
Ondan ötesini ne siz sorun ne de biz söyleyelim, HANCI şiirindeki gibi, İşte hancı ben her zaman böyleyim, Öteyi ne sen sor ne ben söyleyim.
Balıkesir B. Şehir Belediye meclisinde Bandırmanın zaten çok pahalı olan içme ve kullanma suyuna Başkanın ZAM teklifine el birliği ve oy birliği ile el kaldırıp kahramanca kabul eden meclis üyelerimizin de haklarını teslim edelim(!)
Ondan ötesi, her yanı eğrilen yamulan Bandırmamız adeta deveye benzer oldu, bilindiği gibi Deveye neden boynun eğri diye sormuşlar, Deve, nerem doğru ki diye yanıtlamış.
Değerli okurlar, lütfen sizler değerlendirin, Bandırmamız giderek 21. Asra uygun modern bir şehir hüviyetine mi kavuşuyor? Yoksa kasaba kimliğini muhafaza mı ediyor?.
(Hatta eski kasaba ahengine de razıyız ama nüfus artışından dolayı o da yok)
Sempozyumlara temsilci gönderip konuşturmakla ve Plaket dağıtmakla şehirlerin gelecekleri Dizayn edilseydi, “Kapatın okulları maarifi yöneteyim gibi olurdu”…
Esen kalınız…
Fikret ÇAĞIN.
24.11.2019