A+A-
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş ve Esenyurt Belediyeleri’ne yönelik ‘suç örgütü üyeliği’, ‘ihaleye fesat karıştırma’ ve ‘mal bildirimiyle ilgili yasanın ihlali” suçlamalarıyla soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve 46 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Kaynak: Beşiktaş Belediyesi’ne yapılan operasyonun sorumlusu olarak gösterilen Aziz İhsan Aktaş gözaltında
stanbul’da yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında, örgüt elebaşı olduğu iddia edilen Aziz İhsan Aktaş ve şirketlerine ait mal varlıklarına el konularak tedbir kararı alındı.
Soruşturma, belediyelere yönelik rüşvet ve ihale manipülasyonu iddialarını merkezine alıyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Aziz İhsan Aktaş’ın elebaşılığını yaptığı öne sürülen suç örgütünün, bazı belediye başkanları ve üst düzey yöneticilere rüşvet vererek kamu ihalelerini organize ettiği iddia ediliyor.
Soruşturma kapsamında, aralarında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da bulunduğu toplam 40 şüpheli gözaltına alındı.
Aziz İhsan Aktaş’a ait kişisel mal varlıkları ve şirketlerine yönelik tedbir kararı alındı. Bu karar, soruşturma tamamlanana kadar Aktaş’ın taşınır ve taşınmaz varlıklarına hukuki işlem yapılamayacağı anlamına geliyor.
Rüşvet ağı ve ihale yolsuzluklarıyla ilgili yürütülen soruşturma derinleştirilerek sürüyor. Yetkililer, suç örgütünün faaliyetlerinin boyutlarını tam anlamıyla ortaya çıkarmak için geniş çaplı bir inceleme yapıldığını belirtti.
Bu gelişme, kamu ihalelerine yönelik şeffaflık ve adaletin sağlanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında yeni gözaltılar ve mal varlığı tedbirlerinin gündeme gelebileceği belirtiliyor.
16-01 -2025/ANADOLU AJANSI