Ülke nüfusumuzun yaklaşık yarısı uzun zamandır değişime ihtiyaç duyuyor ve bu isteğini çeşitli platformlarda dile getirenler oldu…
Yazıldı, çizildi, üzerinde konuşulup uzun uzun tartışıldı. Nüfusumuzun yarısından bir tık fazlası da; çeşitli sebeplerle değişime( Hayır!) dedi. Bu karar gerçekten hayırlı mı oldu, hayırsız mı? Zaman gösterecek.
Ekonomide zemberek boşaldı. Döviz aldı başını gidiyor, zamların ardı arkası kesilmiyor. İktidardan verdiği sözleri gerçekleştirmesi bekleniyor. İktidar da boş durmuyor tabii. Çünkü istenen değişiklik, iktidarın kaderini değiştirecekti. İktidar değişmedi ama seçim sırasında bazı gerçeklerle yüzleşti. O koltuklarda oturmanın bir bedeli olması gerektiğini yakından gördü. Kabine de köklü değişikler, ekonomide farklı programlar devreye alındı. İnşallah yapılan çalışmaların olumlu sonuçları olur, hepimizin yüzü güler. Bu arada başarıya susayan ana muhalefet partisi de şöyle bir silkelendi. Sayısı çok, getirisi düşük olan diğer partilerle yaptığı koalisyon işe yaramadı. Yeşillerden gelen destek yetmedi, Kılıçtaroğlu’ nun tüm iyi niyeti ve üstün performansı da onu iktidara taşıyamadı. CHP içinde yaşanan görüş farklılıkları eksi puan olarak haneye yazıldı,parti içi değişim konusu gündemin merkezine yerleşti. Büyük olasılıkla bu değişim gerçekleşecek. Ancak; değişim deyince, herkesin algısı ve beklentisi farklı görünüyor. Önce bu değişimin her kesimin anlayacağı bir tanımı olması gerekiyor. İktidara oy veren vermeyen her seçmen, bu değişimin hedefini, amacını, ana hatlarını, kaynak ve gerekçelerini anlamak zorunda. Ne değişecek, nasıl değişecek, bu değişim planını kimler hazırlayacak, nasıl uygulayacak . Değişimin gerektiği konusunda çekimser veya korkak davranan, ya da ; henüz hazır olmadığımız düşünenler var. Değişime hazır olamayıp düşüncesini sürekli erteleyenler , ne zaman hazır olacaklar? Değişimi daha ne kadar erteleyebileceklerini düşünüyorlar?
Ayrıca memleketi bu hale kim getirdiyse o düzeltsin diyerek AKP ye tepki oyu verenler de var. Sıradan vatandaş A dan Z ye bir değişimin şart olduğunun farkında. Sadece zamanlama sorunu var. Ama iktidar, ama muhalefet; bir yerlerden bu değişim illaki gelecek. Önemli olan ; sağlam temeller üzerine dürüst, güvenilir, şeffaf bir oluşum inşa etmek. İşte bu konuda sen ben kavgasını bırakıp; toplumun refahını, gelişimini, eğitimini baz alarak iş birliği yapmayı öngörmek şart. Altılı ittifak, gerektiğinde uç noktalardaki düşüncelerin bir potaya konabileceğini gösterdi. Hiç olmazsa kaba , kırıcı, çapsız, seviyesiz siyasetten uzaklaşmak mümkün.
Söz konusu vatan , söz konusu millet…
GENÇLERİMİZİN, ÇOCUKLARIMIZIN YARINLARI…
14-06-2023/ BANDIRMA/ ULVİYE KARA AKCOŞ