CHP Karesi'den Geri Dönüşüm Projesi

Karesi İlçe Başkanlığı'nın olarak kadınlara yönelik çalışmasında , "sanatla el ele" mottosuyla  geri dönüşüm kursu projesi başlattı.

CHP Karesi İlçe Örgütünün açıklaması şöyle:

CHP 2. Sakarya Mahallesi Temsilciliğimizde haftanın iki günü, geri dönüştürülebilir atıkları, evlerimizin köşelerinde sergilenebilinecek eşyalara dönüştüreceğiz. Ülkemizde yaşanan Ekonomik buhrandan ilk etkilenenler kadınlar ve çocuklar oluyor maalesef. Aile içi iş bölümü kadın çalışsa da aleyhine işlediği için, yemeği hazırlayan ailenin önüne koyan kadınlarımız, alım gücünün düşmesiyle birlikte yemeğe koyduğunu azaltarak, normal şartlarda bir öğün yemeği, içine kattıklarını değiştirerek iki öğüne çıkartmaya çalışarak çocuğuna hissettirmemeye çalışsa da, her gün gelen zamlara karşı dayanamaz oldu. Zamlara karşı, yetmeyen, eksiye düşen aile bütçeleri, psikolojik sorunlar, aile için huzursuzluk arttığı gibi, çocukların eğitimindeki olumsuz etkileri büyüttü.

İşte biz kadınlarımıza bir nefes olsun istedik. Birazcık buhranın etkilerini sanatla iyileştirelim istedik. Karesi İlçe Başkanlığı olarak kadınlarımıza, "sanatla el ele" diyerek , Pembe Kart öğretmenimizin önderliğinde geri dönüşüm kursunu başlattık. CHP 2. Sakarya Mahallesi Temsilciliğimizde haftanın iki günü, geri dönüştürülebilir atıkları, evlerimizin köşelerinde sergilenebilinecek eşyalara dönüştüreceğiz.

Dönüşebilir atıklara dikkat çekerken, sanatla hem eğlenecek, hem de üreteceğiz.

Bizlere bu projede destek veren ,cesaret veren Pembe Kart Öğretmenimize ve CHP Karesi Kadın Kolları Başkanımız Nihal Hançer'e ve yönetim kurulu üyelerimize, ilçe yöneticisi arkadaşlarımıza teşekkür ederim.

15-12-2022/ CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın