CHP İl Başkanı Köybaşı,"Esnafımız siftah yapamadan kepenk kapatıyor"

CHP’li Köybaşı, hayat pahalılığına ve yoksulluğa dikkat çekti

ASGARİ ÜCRET ENFLASYONA YENİLMEYECEK

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığına dikkat çekerek, “Ücretlinin milli gelirden aldığı pay her geçen gün düşüyor. Yüksek enflasyon karşısında asgari ücrete yapılan yıllık zam yetersiz kaldı. Enflasyon düşmedikçe yeni zamlarda çözüm olmayacak. CHP iktidarında asgari ücret enflasyona yenilmeyecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, hayat pahalılığı ve yoksulluğa dikkat çektiği açıklamasında; açlık sınırının 9 bin 591,13 TL'ye yükseldiğini anımsattı. Köybaşı, açlık sınırı ile asgari ücret arasındaki farkın 1084 TL’ye ulaştığını belirterek, “Popülist yaklaşımlar mutfaktaki yangını söndürmeye yetmiyor” ifadelerini kullandı.
Ücretlinin milli gelirden aldığı payın her geçen gün düştüğünü ifade eden Köybaşı, “Ücret artışları daha maaşlara yansımadan enflasyon karşısında eriyor. Vatandaşımızın alım gücü düştü. Tüm ürünlere neredeyse her gün zam geliyor. Artan maliyetler esnafımızı da etkiliyor. Esnafımız siftah yapamadan kepenk kapatıyor” dedi.

GÜVENCELİ İSTİHDAMA ÖNCELİK VERECEĞİZ

Yüksek enflasyon karşısında asgari ücrete yapılan yıllık zammın yetersiz kaldığını dile getiren Köybaşı, yapılacak yeni zamların da yanlış ekonomi politikaları karşısında eriyeceğini belirterek, partisinin vaatlerini şöyle sıraladı: “Asgari ücret enflasyona yenilmeyecek asgari ücrete 6 ayda bir zam yapılacak. Kıdem tazminatı çalışma yılı şartı olmaksızın kullanılabilen bir hak olacak. Esnek çalışma modellerine son verecek, güvenceli istihdama öncelik vereceğiz. İşsizlik Sigortası Fonu’nu amacına uygun kullanacağız. Kapsam dışı bırakılan taşeron işçileri kadroya alacağız. 3600 Ek Gösterge ve EYT meselesini çözeceğiz.”

30-03-2023/ CHP BALIKESİR İL BASIN