Bandırmaspor'da Kongre Öncesi Flaş Gelişme. Başkan Adayı Serdar Kuter

Bandırmaspor'da kritik günlerde mutlu son.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın , Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Güney Marmara Koordinatörü Murat Karakoyun , Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Bandırmaspor Kulübü Onursal Başkanı Onur Göçmez'in müşterek çabalarıyla oluşturulan görüşmeler sonucunda  Ekonomist Serdar Kuter 5 Haziran’da yapılacak Bandırmaspor Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu öncesinde başkan adaylığını açıkladı.

Bandırmaspor Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu, 13 Mayıs’ta gerçekleştirilen  genel kurulda başkan adayı olmaması dolayısıyla 5 Haziran’a ertelenmişti. UEFA tarafından açıklanan listeye göre resmi  kriterleri uygun olan Türkiye'de çok az sayıda kulübün yer aldığı şartları yerine getiren ve futbolcularına borcu olmayan Bandırmaspor Kulübünde Mayıs ayında gerçekleşen ilk kongrede başkan adayı çıkmamış ikinci  kongrede Başkan adayı çıkmaması durumunda Kayyuma devredilme durumu söz konusuydu...  Yapılan görüşmeler ve toplantılar sonucunda  geçmiş dönemlerde de Bandırmaspor’da yöneticilik yapan Serdar Kuter başkan adaylığını açıkladı ve  kendisiyle birlikte görev alacak yönetim kurulu üyeleri de belli oldu. 

Başkan Adayı Serdar Kuter’in yönetim listesinde yer alan isimler ise şu şekilde;
MURAT KARAKOYUN,GÜREL SOYLU,İSMAİL AYDIN,FATİH BOZDUMAN,GÖKHAN ÇALIŞKAN,ÜNSAL YAMANER,VOLKAN TOSÇA,HÜSEYIN BAŞ,ERDEM ÖNAL,TEZCAN ASLAN,YUNUS DÜZMEKİK
RECEP ÖZİNANÇ,BORA ÖZİŞ,ÖZKAN ÖZDEMİR,UĞUR MARAL,GÖKHAN TUNÇ,SAMİ CAN EKEN,ERHAN TAŞ,NAMIK ÇAPRAZ,TANER ERSÖZ

Basın toplantısında yapılacak genel kurulun Bandırmaspor tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyleyen  Serdar Kuter, “ Güney Marmara’yı TFF 1.Lig’te temsil eden tek takım olan Bandırmaspor’un sahipsiz kalması bize yakışmazdı. Çok zor bir dönemde elimizi taşın altına koymaya karar verdik işimiz zor. Tüm Bandırma’nın bu kentin marka değerine sahip çıkması gerekiyor. Birlik
beraberlik içinde kırgınlıkları, küskünlükleri unutup  Bandırmaspor’u hak ettiği yerlere taşıyacağız  Bandırmaspor sadece Bandırmaspor taraftarlarını değil Bandırma halkını ve bu bölgeyi etkiliyor.

3 Temmuz 2019’dan bu yana tüm dönemlerde, Bandırmaspor’un  yaşadığı süreçlerin içinde yer aldım. 2019’dan bu yana Bandırmaspor’un geldiği noktayı hepimiz görüyoruz. Tesisleşme yatırımları yapan, antrenman sahalarını geliştiren ve daima üzerine koyarak ilerleyen bir takımız.  Bandırmaspor için kurul tarihi verildiğinde yeni yönetime bir kapı açıldı. Ancak Bandırma’dan bu takım için bir aday çıkmadı. Geldiğimiz noktaya gelmek çok zor. Ancak geldiğimiz yere dönmek çok kolay. 5 yılda verilen emeği ve yapılan yatırımları heba etmek kimsenin hoşuna gitmeyecektir. Bandırmaspor Bandırma’nın en önemli markası ve bu markayı kaybetmek benim ve arkadaşlarımın da içine sinmiyor.  Bandırmaspor’un geldiği noktada herkesin elini taşın altına koyarak takımına sahip çıkması gerekiyor ve Biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Ancak bu, bir grubun sorumluluk almasıyla olacak bir iş değil. Bu takımın bir yere getirilebilmesi için kamu kurum kuruluşları, Bandırma halkı ve herkesin bir araya gelerek takımına sahip çıkması gerekiyor. Onursal Başkanımız Onur Göçmez bu takımı buraya hakkıyla getirdi. Bize her zaman destek olacağını da söyledi. Geçmişte kırgınlıklar, küskünlükler yaşanmış olabilir. Ancak bunların hepsini bir kenara bırakmalıyız. Bunları bir kenara bırakmazsak Bandırmaspor’un bir geleceği olamaz. Bandırmaspor sadece bizim değil aynı zamanda çocuklarımızın meselesi. İşte geldiğimiz bu noktada taşın altına elimizi koyduk. Ben ve arkadaşlarım Bandırmaspor’u yönetmeye adayız. 5 Haziran’da kurulumuz da teveccühü gösterirse Bandırmaspor’un yönetimini devralacağız. Bu bayrağın yere düşmesine izin vermemeliyiz. Çok çalışarak Bandırmaspor’u sürdürülebilir ve çok daha güzel yerlere taşıyacağız. Herkesin destek vereceğine inanıyorum.” diye konuştu.

Serdar Kuter desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'a ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

03-06-2024 /SERHAT OZAR