On On Kafe Yeni Yerine Taşınıyor

BÜYÜK YANLIŞDAN DÖNÜLDÜ

Daha önce Bandırma’da önceki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve büyük ilgi gören bugünkü adıyla OnOn kafekondu! yoğun şikayetler sonunda  tespit edilen yeni yere taşınmasına karar verildi.. Sahil Bandında kurulduğu yer kış mevsimi nedeniyle işlevsiz kalacağı  gerekçesiyle taşındığı  yerde  tarihi Orta Mektep’in tescilli tarihi eser olması ve bulunduğu alanın halkın gezinti alanı olması nedeniyle  Kafenin mevcut yerdeki faaliyetinin  iptal edilmesi olumlu karşılandı.

Yoğun şikâyetlerin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Akın’a da intikal etmesinin ardından OnOn Kafe bugünden itibaren sökülmeye başlandı. Konuyla ilgili önceki AK Parti İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Doğan da anıtlar kurulu nezdinde girişimlerde bulunmuştu. Büyükşehir İşletmesi olan On On Kafe'nin eski yerine değil yine sahil bandında iskele civarında kurulacağı öğrenildi.

HABERİN İÇİNDEN: Bu yanlıştan mutlaka dönülmeli demiştik.Çok isabetli bir karar. Tarihi eser ve halkın gezinti alanı şimdi rahatladı ama 100 metre kareye yakın yeşil alanda sökülen çimler ne olacak? Kolayı var; beton parkelerin sökülüp çimlerin tekrar yerlerine konulması gerekiyor. Erdem ÖZCAN

22-10-2024 /Erdem ÖZCAN