Dün Erdoğan’ın Suriye politikasına destek verdiğim için bazı CHP li arkadaşlar bana mesaj attılar ”Uncu biz kendi sınırlarımızdan sorumluyuz Suriye’nin iç işlerine karışmak çok büyük hatadır.” Anlamında bana mesaj yazdı bir kaç tane arkadaşım.
Asla katılmıyorum.
Öyle olmuyor işte.
Maç yapıyorsunuz maçı kazanmanız için atak yapıp gol atmanız lazım.
Ben kendi kalemden sorumluyum rakip kaleden bana ne demek ile hiç bir maçı kazanamadığınız gibi oluşan bir karambolde yediğiniz bir gol ile sahadan boynu bükük ayrılmanız büyük ihtimaldir.
Artık savunmalar, rakip takıma kendi sahasında pres yaparak baskı kurarak yapılıyor.
Adamlar 40 – 50 km uzunluğunda tünel kazıyorlar Ayvalık’tan giriyor tünele Bergama’dan Dikili’den çıkıyor.
Sen sınır boyunca oturup beklersen asla ülkeni koruyamazsın.
Nitekim de 50 senedir koruyamadık.
Terörist gurupları önlemek için Ülke savunmasını Suriye’nin içinden başlatmak lazım bunun için de en az 30 – 40 km içeri girip Suriye topraklarında mevzilenmek lazım.
Bugün yapılan da budur.
Savaş taktikleri arasında en yaygın olarak kabul göreni saldırıyı bekleyip, daha çok özen ve dikkat gerektiren savunmada kalmaktansa, düşmandan önce davranarak saldırıp vurmak
zafer kazanmanın en doğru yoludur.
Saygılarımla. Halil Uncu.
13-01-2025 /AYVALIK
Tüm ifadeler:
3232