Bandırma Ticaret Odası (BTO) Başkan Adayı Adem Yılmaz, düzenlediği basın toplantısıyla yeni döneme ilişkin yol haritasını, hedeflerini ve projelerini kamuoyuna duyurdu. 5 Kasım’da gerçekleştirilecek organ seçimleri öncesinde “Bordo Hareket” çatısı altında bir araya gelen ekibiyle basın mensuplarının karşısına çıkan Yılmaz, 18 meslek komitesinin tamamıyla sahada olduklarını vurgulayarak, “Tek bir sözümüz var: Bandırma kazanacak” dedi.
Cumhuriyetin ve odanın ikinci yüzyılına yakışır bir vizyon ortaya koyduklarını belirten Adem Yılmaz; projelerini “Güçlü Kurumsal Altyapı”, “Gelişen Ticaret” ve “Büyüyen Bandırma” olmak üzere 3 ana eksende topladıklarını açıkladı.
“Geçmiş Dönemde Başlattığımız Hamleleri İleri Taşıyacağız”
Toplantının açılışında 2022-2024 dönemindeki başkanlık sürecinde hayata geçirilen icraatlara değinen Adem Yılmaz, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) destekli 4 büyük projeyi odaya kazandırdıklarını hatırlattı. Türkiye’de bir ilçe meslek lisesinde ilk olan elektrikli araç bakım simülasyonu, Bandırma Serbest Bölgesi Fizibilite Raporu, Kapıdağ Turizm Master Planı, 4 ürüne alınan coğrafi işaret tescili ve üyelerin Balıkesir’e gitme zorunluluğunu kaldıran K Belgesi ile ihracat işlemlerinin Bandırma’da çözülmesi gibi adımların altını çizdi.
İlk 100 Günde İki Kritik Hamle: Manyas Temsilciliği ve Dış Ticaret Merkezi
Odanın kurumsal kapasitesini büyüterek hizmeti üyenin ayağına götüreceklerini ifade eden Yılmaz, göreve geldikten sonraki ilk 100 gün içinde atılacak iki stratejik adımı paylaştı:
Ayrıca vize başvuru biriminin oda bünyesine kazandırılarak Manyas, Gönen, Erdek ve Karacabey havzasındaki iş insanlarının çevre illere gitmesinin önüne geçileceği, modern donatılarıyla noter, banka ve STK alanlarını barındıran yeni bir hizmet kompleksi ile Bandırma Ekonomik Araştırmalar Merkezi’nin kurulacağı belirtildi.

Yerel Ticareti Canlandıracak Dijital ve Sektörel Adımlar
İç piyasayı hareketlendirmek ve üreticiyi küresel pazarlara entegre etmek amacıyla planlanan ticari projeler şu başlıklarda toplandı:
“Bandırma Sanayi Odası ve Serbest Bölge Bu Şehrin Hakkıdır”
Basın mensuplarının Balıkesir ile bürokratik engeller ve merkezi hükümet onaylarına dair yönelttiği soruları yanıtlayan Yılmaz, şehrin hakkı olan kazanımlar için tavizsiz bir lobi yürüteceklerini söyledi:
“Ortak Akıl ve Kent Lobisi Şart: Bandırma İl Olmalı”
Bandırma’nın vilayet hakkı, sivil havacılık ihtiyacı ve hızlı tren gibi mega projelerinin ancak kentin tüm bileşenlerinin tek ses olmasıyla kazanılabileceğini vurgulayan Adem Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bandırma Ticaret Borsası, Esnaf Odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla siyaset üstü bir anlayışla Bandırma İstişare Kurulu’nu düzenli olarak toplayacağız. Seçime 6 ay kala sahaya inenlerden değiliz; her zaman sokakta, pazarda, esnafımızın yanındayız. Kapalı kapılar ardında yürütülen seçim süreçlerini bitirdik. 18 komitemizin her bir ferdiyle bu kentin kabuğunu kırmaya, Bandırma’yı ikinci yüzyılında hak ettiği yere taşımaya hazırız.”
24-10-2026- BANDIRMA GERCEK – BERKAN OZAN