"Zordayız Geçinemiyoruz" Emek Buluşması"

“ZORDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ” EMEK BULUŞMASI ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’nun 06 Ağustos 2024 tarihinde aldığı “ZORDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ” eylem kararları doğrultusunda düzenlenen TÜRK-İŞ İl Temsilcileri ve Şube Başkanları Toplantıları, Sosyal Medya Kampanyaları, 81 İlde Kitlesel Basın Açıklamaları, Çerkezköy ve Zonguldak’ta gerçekleştirilen mitinglerin ve T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı önündeki basın açıklamasının ardından 20.10.2024 Pazar günü  yüz binlerce üye “Zordayız Geçinemiyoruz” Emek Buluşması için Ankara Anadolu (Tandoğan) Meydanında toplandı.

TÜRK-İŞ “ZORDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ EMEK BULUŞMASI" mitingine Türkiye’nin dört bir yanından katılan yüzbinlerce üye Ankara, Anadolu (Tandoğan) Meydanına sığmadı.
"Emek Buluşması" Mitingine  Ankara'da Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun düzenlediği mitingde Genel Başkan Ergün Atalay,"Bizi işverenlerin merhametine bırakmayı.Yüzde 90'ı merhametsiz davranıyor" 
Kamu işçileri, ücret konusunda örnek ve öncüydü. Son altı ayda kamuda ücretler asgari ücret seviyesine düştü. Kamu Çerçeve Protokolü kapsamında sözleşme tarihi ocak ayında olanlara yüzde 24, mart ayında olanlara yüzde 18 zam yapılması kabul edilebilir değil.
Ülkeyi yönetenler aradaki farkı, işçiler lehine kapatmak zorunda. İş yerlerimizde huzurumuz yok, evlerimizde huzurumuz yok. Bu ücretlerle bırakın bir ay, bir hafta geçinmek bile zor.”
dedi.
Yüksek enflasyonun sorumlusu biz emekçiler değiliz. Vergide Adalet, Gelirde Adalet İstiyoruz!! Zordayız geçinemiyoruz sloganları atıldı

20.10.2024 PETROL-İŞ - BANDIRMA GERÇEK - Edit: Berkan Kozan