
Yılbaşı sonrası ELEKTRİK FATURALARINA YAPILAN zamları geri alınmasına kadar elektrik faturasını ödemeyeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elektrikleri Remi Gazete de yayınlanan tebliğe göre 3 ay kesilemeyeceği açıklandı..
Sosyal medyada ve televizyon tartışma programlarında günlerdir tartışılan konuyla ilgili olarak açıklanan gelişmeye göre CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun faturasını ödememesi durumunda elektriği 20 Şubat 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Elektrik Piyasası Dengeleme ve Uzlaştırma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ nedeniyle hemen kesilemeyecek.
Elektrik faturaları yönetmeliğine göre 65 yaş üstü tüketicilerin elektrikleri 3 ay süre olmak üzere kesilemiyor. Tüketim faturaları 3 kez ödenmemesi durumunda elektirkler dağıtım şirketi tarafından kesilebiliyor. Aynı zamanda şehit aileleri, muharip ve malul gaziler, yüzde 40'ın üzerinde engeli bulunduğunu belgelendiren abonelerin elektriği de ancak üç dönem boyunca faturanın ödenmemesi halinde kesilebiliyor.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 73, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ise 70 yaşında bulunuyor.
15-02-2022/BGM HABER MERKEZİ