BANÜ''de Kahvaltılı Basın Toplantısı.Rektör Özdemir Bilgi Verdi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Düzenlediği  Kahvaltılı Basın  Toplantısıyla Basın Mensuplarını Ağırladı
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi kamuoyunu bilgilendirmek amaçlı periyodik olarak  düzenlemekte olduğu basın toplantıları çerçevesinde, üniversitenin Merkez Yerleşkesinde kahvaltılı basın toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıya, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık ile Kurumsal İletişim Koordinatörü Ömer 
Şimşek katıldı.
COVİD SONRASI YENİ DÖNEM HEYECANI

Üniversite olarak basın mensuplarıyla bir araya gelerek gelişmeleri paylaşmaktan mutluluk  duyduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Covid-19 sürecinin ardından yeni dönem için heyecanlı olunduğunu belirterek ülkemizdeki diğer üniversiteler gibi yeni dönemde  Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde de yüz yüze eğitim sürecine girileceğinin müjdesini verdi. 
Öncelikle Covid-19 sürecindeki eğitim-öğretim dönemiyle ilgili durum değerlendirmesi yapan,  Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin pek çok üniversiteden önce daha önce uzaktan eğitime  geçtiğini, bu dönemin hem öğrenciler hem de akademisyenler için başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü, uygulamalı eğitimler konusunda da sıkıntı yaşanmadığını ifade eden Özdemir, 20  Eylül 2021 Pazartesi günü 2021-2022 eğitim-öğretim dönemine yüz yüze eğitim ile başlanacağını ifade etti. Yeni dönemde yüz yüze eğitim ile birlikte belli oranda online eğitim modelinin  sürdürüleceğini de ilave etti.
FAKÜLTE SAYISI ARTIYOR

Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, daha sonra üniversiteye dair sayılarla ilgili bilgi paylaşımında bulundu. En son basın toplantısında 9 olan fakülte sayısının 10’a yükseldiğini, bunlardan İslami 
İlimler Fakültesi hariç 9’una önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde öğrenci alımı olacağını, 9 meslek yüksekokulundan 8’inin öğrenci alımına başlayacağını, 4 enstitü ve 19 uygulama ve araştırma merkezi ile üniversitenin her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini, 6’sı ön lisans, 6’sı lisans olmak üzere 12 yeni bölüm ve programla şu an 15.000’in üzerinde olan öğrenci sayısının yeni eğitim-öğretim yılında 19.000’ e yükseleceğini dile getiren Özdemir, personel sayısının da artarak önümüzdeki yıl sonunda yaklaşık 300’ü idari ve 600’ü akademik olmak üzere 900 personelden oluşan bir aile olacaklarını söyledi. Açılacak 12 yeni bölüm ve programda özellikle İngilizce eğitim verecek bölümlere vurgu yaparak üniversite olarak yabancı dilde eğitime ağırlık verileceğini, önümüzdeki dönemlerde yabancı bölüm ve program sayılarında artış olacağını belirtti. 

400 YABANCI ÖĞRENCİ DAHA KABUL EDİLECEK
Uluslararası öğrenci sayısında da artış beklediklerini dile getirerek 1.750 uluslararası öğrenciye ilave olarak, yeni dönemde 400 yeni uluslararası öğrenci kabulünün planlandığı ve böylece yeni  eğitim-öğretim döneminde uluslararası öğrenci sayısının yaklaşık olarak 2.100 olmasının öngörüldüğünü söyledi. 
Özdemir, “Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Antrenörlük Eğitimi, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık,  Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesinde Grafik Tasarımı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde İktisat (İngilizce), Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Sosyal Hizmet (İkinci Öğretim) bölümlerinde, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Fizyoterapi ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Gönen Meslek Yüksekokulu bünyesinde Web Tasarım ve Kodlama, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon ile Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Eğitim), Susurluk Meslek Yüksekokulu

23-06-2021- BANÜ BASIN- FOTO: RAMAZAN NARİN