İşte Çevre Bilinci.

İŞTE ÇEVRE BİLİNCİ!

Fikret ÇAĞIN

5 Nisan 2019 Cuma günü Barış Manço Kültür merkezi, Melih Çınar sergi salonunda, BANDIRMA KENT KONSEYİ KADIN DANIŞMA MERKEZİ’nin aylar süren çalışmalar sonrası hazırladığı *GERİ DÖNÜŞÜM* el becerileri sergisi güzel bir törenle açıldı.

Sergilenen tüm objeler kullanılmış ve atık malzemelerden yapılmış hepsi, adeta birer sanat eseriydi, Atık gazete kağıtlarından çiçeklik, sele, sepet, tepsi, bardaklık, ekmeklik ve vazo gibi eserlerin yanında Kullanılmış giysilerden Çanta, torba ve benzeri, günlük kullanılabilecek eşyalardan oluşan çok şık ve güzel eserler meydana getirmişler.

Ömür YÜCE Öğretmenin başkanlığındaki “BANDIRMA KENT KONSEYİ KADIN DANIŞMA MERKEZİ üyelerinin üretip sunduğu bu güzelliklerin de ötesinde, topluma geri dönüşümü göstererek "ÇEVREYİ KORUMA" bilincinin yaygınlaşması gerektiği mesajını vermişlerdir.

Bilindiği gibi Çevreyi korumak bir insanlık görevidir, her insanın bu konuda sorumlulukları ve yapabileceği bir şeyler vardır, Kirletmemek, kirletmenin önüne geçmek, bir takım malzemelerin geri dönüşümünü sağlamak ve çevre bilincini topluma yaymak vs. gibi.

Çöpe göndermek yerine geri dönüşümle değerlendirilen pek çok güzel objelerin sergilendiği bu muhteşem sergiyi Çevreye duyarlı ne kadar insan, ya da ÇEVRE örgütleri ve Dernekleri ne kadar gezdi, nasıl buldu ve verilen mesajları ne kadar aldılar bilmiyorum ama ben ÇEVRE adına çok etkilendim ve çok güzel buldum.

İyi ki varsınız. İlçemizin yüz akı, gurur kaynağı Bandırma Kent Konseyi Kadın Danışma Merkezi mensupları, kutluyorum sizleri.

Bu anlamlı sergi 12 Nisan Cuma günü sona erecek, herkesin gidip gezip görmesinde fayda var.

Esen kalınız…

BANDIRMA GERÇEK - 08-04-2019