Türkiye’nin Yüzde Yüz Yerli Elektrikli 2. Milli Aracı "Joyce"

 

AGROTECH'den Yerli ve Milli Elektrikli

Elektrikli araç teknolojileri geliştiren Türk firması Joyce'un %75'ini satın alan yerli firma Agrotech, Joyce markalı ilk elektrikli otomobilleri tanıttı. Araçların fiyatları ve satışa sunulma tarihleri de paylaşıldı.Agrotech, 2023 sonlarında halka arz olmuştu.Araçlar, 29 Ekim’de satışa sunulacak

Agrotech’in gösterdiği ilk araç, A00 segmentindeki otomobil oldu. Bu aracın, 1500 mm ve 1530 metre boyutlarına sahip minik bir otomobil olarak karşımıza çıkacağı belirtildi. Dingil mesafesi ise 2360 mm olarak açıklandı. 15 kWh’lik batarya kapasitesine sahip aracın menzili ise 140 kilometre.

“A00 Segmentinde Geliştirilmiş Tam Elektrikli Araç” olarak tanıtılan ve minicar olarak nitelendirebileceğimiz otomobilin fiyatı 699 bin TL olarak açıklandı. Araç, 29 Ekim 2024’te satışa sunulacak.

Buna ek olarak Agrotech, bir ticari araç da gösterdi. Aynı şekilde 29 Ekim’de satışa sunulacak bu model, 302 kilometre menzile sahip. Aracın, 4860 mm uzunluğa, 1750 mm genişliğe ve 1990 mm yüksekliğe sahip olduğu da gelen bilgiler arasında. Joyce markalı ilk elektrikli ticari aracın fiyatı 1 milyon 199 bin TL olarak açıklandı.

Tarım alanında yaptığı yatırımlar ve iş birlikleriyle öne çıkan Agrotech, Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri’nin yüzde 75’ini satın alarak yerli ve milli elektrikli araç üretimine başlayacağını duyurdu. Giderek önemi artan çevreci elektrikli araçlar alanında hizmet veren Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri ile yapılan iş birliğiyle, yeni hedef pazarlarda büyümesini sürdürecek olan Agrotech, geleceğin teknolojilerini bugünden dünyaya sunarken; yeni nesil tarımsal teknolojiler konusunda da önemli bir adım attı. Yurt içi ve yurt dışında hayata geçirdiği iş birlikleriyle yerli üretimi destekleyen ve farklı ülkelere bu teknolojiyi ulaştırmayı hedefleyen Agrotech Grup, Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri ile Silikon Vadisi’nde bir de şirket kurdu.

İŞTE GÜNDEM Haber sitesinde yer alan haberde  basın toplantısında Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri ile atacağı adımlara ilişkin bilgiler paylaşılırken; toplantıya Agrotech Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hümeyra Keskin, Agrotech Grup İcra Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Demiröz, Agrotech Grup Global Teknoloji ve Ar-Ge Başkanı Murat Teksöz ile Agrotech grup şirketi Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri CEO'su Eren Efe Erkan ve Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri Otomotiv Grup Başkanı Bahadır Gören katıldı. Yeni güç birliğiyle artık teknolojinin devler ligi olan ABD’de çalışmalarını büyüteceklerini belirten Hümeyra Keskin, Türk mühendisliği ve tasarımıyla birlikte yeni bir dönemin kapılarını açtıklarına dikkat çekti.

Apple, Google, Facebook ve Tesla gibi dünya devi firmaların hizmet verdiği Kaliforniya'daki Silikon Vadisi’nde çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Keskin, Agrotech USA LLC ismiyle onaylanarak tüm kuruluş ve lisans işlemleri tamamlanan firmanın, 3 yıllık stratejik planlama dahilinde teknoloji ihracat programı gerçekleştireceğini kaydetti. Keskin, “Türk tarımı ve üretiminin gücünü tüm dünyaya göstermek için 10 yıldır yeni nesil tarım teknolojileri üzerine çalışan, yurt içi ve yurt dışında önemli iş birliklerini hayata geçiren Agrotech olarak, yüzde 100 yerli ve milli üretimin öneminin farkındayız. Hayata geçirdiğimiz tüm projeleri yazılım, donanım, inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları ile destekleyerek kurumlara özel ve yüksek teknolojiye dayanan çözümler üretiyoruz.” dedi.

Agrotech Grup Global Teknoloji ve Ar-Ge Başkanı Murat Teksöz ise “Agrotech ailesi olarak dünyadaki teknoloji ihtiyaçlarını yakından takip ederek yatırımlarımızı buna göre şekillendiriyoruz. Elektrikli araçlar, elektrikli yerli motor ve batarya teknolojileri konusunda yaptığımız çalışmalar sonucunda Joyce Elektrikli Araçlar Teknolojileri’ni ailemize katmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz, geçtiğimiz yüzyılda sanayi devrimini tam olarak yakalayamasak da yeni yüzyılda teknoloji devriminde emin adımlar ile ilerliyoruz. Bu doğrultuda otomotiv sadece başlangıç. Farklı sınıflarda yapacağımız üretimin ardından gelecek dönemde farklı endüstrilere özel araçlar üretmeyi hedefliyoruz.” yorumunu yaptı.

 Üretimin en başlarda Çin’de olacağı daha sonra Türkiye’ye taşınacağı bildirildi. Öte yandan yıllık 200 bin adet kapasiteli fabrikanın Tekirdağ’a kurulacağı bildirildi.

03-02-2024 - İŞTE GÜNDEM