Turizmci Aybars Ozar " Başkan Tosun'un Açıklamaları Heyecan Verici"

Ozar: ‘’ Başkan Tosun’un Açıklamaları Heyecan Verici’’

Bandırmalı turizmci Aybars Ozar , Bandırma’nın turizm sektöründe ki durumu Bandırma ve bölgede yaşanan gelişmeler ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Ozar, bu sene İstanbul da 24.sü gerçekleşen Uluslararası EMITT Turizm Fuarında Bandırma standının bulunmasının ve tanıtım faaliyetlerinin yürütülmesinin çok değerli olduğunu söylerken , ‘’ Biz her sene bu konunun önemini çok kez gündeme taşımış olmamıza rağmen sonuç alamamıştık ama genç ve vizyon sahibi olduğunu bildiğimiz Tolga Başkan konuya gereken hassasiyeti göstererek kendisi de bizzat fuar alanında bulunarak tanıtım faaliyetlerine katıldı. Bu Bandırma ve bölgemiz için çok değerli bir girişim. Bandırma’mızın adını orada görmekten çok mutlu olduk. Tolga Tosun’a teşekkür ederiz.’’ İfadelerini kullandı.

Akdeniz bölgesinde yaşayan bölge turizmcileri olarak Bandırma ve çevresini kapsayan bir turizm eylem planı projesi hazırlığında olduklarını dile getiren Ozar, ‘’ Akdeniz bölgesinde yaşayan Bandırma ve Erdekli turizmci dostlarımızla geniş çaplı bir turizm eylem planı projesi üzerine çalışıyoruz. Tamamlandığında yerel yönetimler, milletvekillerimiz , Ticaret odalarımız başta olmak üzere konunun muhatabı olan tüm kurum ve amirleri ile dosyamızı paylaşacağız. Sanayi, bölgemiz için ne kadar önemli ve zaman içerisinde gelişim gösterdiyse, bacasız sanayi turizmde bölgemiz için bir o kadar önemli gelir kaynağı olabilir ve konunun üzerine gidilmelidir’’ ifadelerini kullandı.

‘’Başkan Tosun’un Açıklamaları Heyecan Verici’’

Yaklaşık 10 yıldır Antalya’da yaşadığını ve profesyonel olarak turizm sektörünün içinde yer aldığını ifade eden Ozar, ‘’ Daha önce Bandırmalı turizmciler olarak gündeme getirdiğimiz fikir sunduğumuz projelerin yapılacak olmasını Başkan Tolga Tosun’un ağzından duymak mutluluk ve heyecan verici. Tolga Başkanımız bölge turizmine olan inancını EMITT turizm fuarında şehrimizi temsil ederek gösterdi. Bundan sonrası zaman içerisinde planlar çerçevesinde adım adım oluşabilecek bir şey. Bandırma adını Türkiye’nin 4 yanına ve dünyaya duyurmak her Bandırma’lının hayalidir. Popülist yatırımların Bandırma’ya bir faydası olmayacağı gibi Belediye’yi borç batağına sürüklemekten başka bir işe yaramaz. Fakat şehire gelecek yerli yabancı turist hem yeni istihdam alanlarına hem de esnafın gelirinin artmasını sağlayacaktır. ‘’ dedi.

‘’Mavi Bayrak Sayımız Yetersiz ‘’

Turizmde plajların ön planı çıkmasını sağlayan Mavi Bayrak konusuna değinen Turizmci Aybars Ozar, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı öncülüğünde Mavi Bayrak Türkiye tarafından açıklanan 2019 Mavi Bayraklı plajlar listesinde Erdek’te 3 , Ocaklarda ise 1 plajın Mavi Bayrak sahibi olduğuna dikkat çekerek’’ Bizim adalarımız, Avşa’mız , Ormanlımız , Turanlımız buralar harika plajlara , temiz deniz suyuna ve enfes bir doğaya sahip . Bölge olarak mavi bayrak sayısında artış yakalamamız ve akabinde yapılacak tanıtım pazarlama çalışmaları ile bölgenin değerinin yükselmesi hayal değil’’ ifadelerini kullandı.

07-02-2020