Marmara OSB, Sponsorluk, Bandırmaspor 

Marmara OSB , Sponsorluk , Bandırmaspor 

TFF 1. Lig takımlarından güzide temsilcimiz Bandırmaspor, yeni sezon hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürürken, Serdar Kuter başkanlığındaki Bandırmaspor yönetim kurulu da kulübe ekonomik kaynak yaratma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın talimatlarıyla Onur Göçmez tesislerindeki üçüncü çim sahanın en kısa zamanda bitirileceğini öğrendik. Bu çok olumlu bir gelişme. Sayın Ahmet Akın’a, Bandırmaspor için gösterdiği hassasiyetten ötürü bir genel kurul üyesi olarak sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

Ne diyelim, Allah büyük. Birileri Bandırmaspor’a yapılan sosyal yardımları kesmeye çalışırken, birileri de çıkıyor ve "Bandırmaspor sahipsiz değildir; bu kentin tek marka değeri olan 59 yıllık şanlı armanın her zaman yanındayız" diyorlar. Aynen kulübe gıda sponsoru olan Bu Piliç, Sultan Su, Yemmak ve Erdek’in ünlü şirketlerinden Devrim Zeytinyağları ile birlikte göğüs ve isim sponsorumuz olan Tek Süt, Parmos otel, Bantaş, Mutlular grup ve Royal Hastanesi gibi. Ayrıca saha içi reklam sponsoru olan firmalarımızı da unutmamak gerekir.

Peki, Bandırmaspor’a bu katkılar yeter mi? Bence yetmez. Nerede Bandırma’nın kaymağını yiyen, festivallerde bol bol fotoğraf çektiren meşhur sanayi kuruluşlarımız? Nerede Bandırmaspor’un şampiyonluk kutlamalarında otobüs üzerinde şehir turu atanlar, şampiyonluk kupasını kapı kapı gezdirip gövde gösterisi yapanlar? Kimden korkuyorsunuz? Sizler bu memlekette sokaklarda rahat rahat geziyorsanız Bandırmaspor sayesindedir. Bandırmaspor olmasaydı, sizlerin ismini kaç kişi bilecekti? Düşünmek bile istemiyorum. Şu anda kazandığınız birçok şeyi Bandırmaspor’a borçlusunuz. Onun için yapacağınız tek şey, egolarınızı, küskünlükleri, kavgaları bir kenara bırakıp bu memleketin tek marka değeri olan Bandırmaspor’u yaşatmak olmalıdır, yok etmek değil. Bu söylediklerim Onur Göçmez, Dursun Mirza, Mehmet Kılkışlı, Ahmet Edin, Göksel Karlahan, Hasan Çakmak ve isimlerini hatırlayamadığım diğer arkadaşlar için de geçerlidir.

Evet, konumuz sponsorluk ama ben şimdi sizlere bu şehrin bütün nimetlerinden faydalanacak olan Marmara Metal Sanayi, yani şimdiki ismiyle Marmara OSB’den bahsetmek istiyorum. Bilindiği gibi bu arkadaşlar burnumuzun dibine, Bezirci kırsalındaki birinci sınıf tarım arazileri üzerine Türkiye'nin en güçlü metal sanayi kuruluşlarının olacağı bir bölge kuruyorlar. Arazi seçiminin çok yanlış olması sebebiyle buna karşı gelen Bandırma’nın STK’larının gücü yetmeyince, bu arkadaşlar her geçen gün büyümeye devam ediyorlar. 2017 yılında Sadettin Çay’ın yönetim kurulu başkanlığıyla temeli atılan ve içinde yüzlerce sanayi kuruluşu barındıracak olan Marmara OSB’nin şimdiki yönetim kurulu başkanı Menderes Akar.

Ben Menderes Bey’i şahsen tanımıyorum ama yakın dostlarıyla yaptıkları sohbetlerde Bandırma için övgüler düzüyormuş, güzel şeyler konuşuyormuş. Hatta bütün alışverişlerini Bandırma esnafından yaptığını ve en çok da kelle peynirine bayıldığını anlatıyormuş. Yalnız, Sayın Menderes Bey’in Bandırma’yla unuttuğu bir şey daha var; o da Türkiye’nin en değerli liglerinde mücadele eden bir Bandırmaspor var.. Birileri Menderes Bey’e ve Marmara OSB’ci arkadaşlara Bandırmaspor’un Bandırma’nın tek reklam yüzü, tek marka değeri ve 59 yıllık arması olduğunu hatırlatmalıdır. Madem ki siz Bandırma halkının tüm baskılarına rağmen birinci sınıf tarım arazilerine içinde beton santralleri olmak üzere yatırım yapıyorsunuz, Bandırma’ya olan "manevi" desteğinizi de göstermek zorundasınız. Aynen Çorumspor ile 50 milyon TL’lik bir sponsorluk anlaşması imzalayan Ahlatcı Holding gibi. Niye olmasın? Haydi Sayın Akar, Bandırmasporumuz sizleri bekliyor.

23-07-2024 /Serhat Ozar