Su Zammı

Su  zammı 
Balıkesir'de su fiyatlarına Eylül  2024 yılında önemli bir zam yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi meclisi tarafından alınan kararla, suyun birim fiyatı yaklaşık %59 oranında artırıldı. Bu zam, artan maliyetler ve BASKİ'nin borç yükü nedeniyle kaçınılmaz olarak değerlendirildi …Suyun öncelikli yaşam hakkı olduğu  gerçeğinden hareketle özellikle artan enflasyonla değeri düşen parasıyla geçim sıkıntısından zor durumda olan büyük çoğunluk emeğiyle emekli maaşıyla geçinen kesim  gelen su faturalarından şokta ki bir emekçi olarak ben de bu kesimdeyim . Büyükşehir Belediyelerinin bütçesi malümümüz çok yüksek gelirleri de, giderleri de öyle . Geçtiğimiz dönemde özellikle altyapı yatırımlarına dair büyük borçlar yeni başkan Ahmet Akın'a kaldı. Ankara'da daha öncesinde kesmediği İller Bankası ödemelerini kesmeye başlayınca olan bizlere oldu. Çünkü su faturaları biliyoruz ki Belediyelerin çok önemli dolaysız gelir kaynağı .Sıkışınca bas zammı . Öyle de oldu.Kabak bizim başımıza patladı.

Peki bu durumda öncelikle konuşması gereken muhalefet ve STK lar nerede ?
STK lar su zammına niye sessiz . Yazık çok yazık .Sayısı yüzlerce dernek stk oda kamusal kurumların yönetimlerini "işgal" edenler. Yazıklar olsun duyarsızlığınıza bu kadar mı halktan kopuksunuz. Konforları bozulur bir beyanda bulunsalar vatandaşın sıkıntısını dile getirseler örgütleyip meydana çıkarsalar seslerine dertlerine ortak olsalar . Bandırma Kent Konseyi mesela yakın zamanda çekişmeli seçim oldu yeni başkan ve yönetiminden  bir duyarlılık beklerdik mesela . Onca uğraş bir  titr için miydi?. 
Önceki dönem Yücel Yılmaz  döneminde suya, ulaşıma yapılan zamları da hep eleştirdik. Özellikle Bandırmalılara kasten yapılan fahiş su fiyatlarına tepki gösterdik. Meydanlarda otobüs duraklarında imza toplatarak protesto edenler şimdi ne oldu  soruyor çevremdeki emekçi arkadaşlarım. Otobüslerde vat andaşlara kulak misafiri oluyorum  hep Ahmet Akın’ın seçilmeden önce sosyal medyada suya ve ulaşıma dair söyledikleri konuşuluyor. Çıkıp hiç olmazsa açıkça suya neden bu kadar  fahiş zam yapıldı açıklaması lazım  diyorlar . Su temel ihtiyaç kişiye özel tüketim bedava olması lazım diyorlar. Belediye kahve zincirlerine vatandaşın hakkını kaynak aktaramaz  zararına ortak ettiremez diyorlar. Cumhuriyet Meydanında hep alışık olduğumuz platformlar niye susuyorlar  nerede her eylemde meydanda halkın derdini dile getirenler ! Niye suskun.  Disk Emekli Sen Tükederciler nerede ? Demokrasi platformcular nerede ve diğer STK lar onlar zaten hep yoklar.
CHP ilçe başkanı Mehmet Atak bu yapılan zamlardan siz hiç etkilenmediniz mi ? Durumunuz iyi size dokunmadı Allah daha iyi etsin ama konu komşunuzdan da bir tepki almadınız mı?

Unutulup gider nasılsa diyorsunuz ama kazık bir ay değil ki her ay. 
Vatandaşa sokulan bu kazık sizi hiç mi etkilemedi bu nasıl bir zihniyet Akp yaparsa meydanda  isen CHP yaptığı zamanda sesiniz çıkmalı. İkiyüzliralık su faturası oldu 700 lira  İnsaf. .Bunun izahı yok.Size göre hava hoş  . Emekli gariban bu paraları nasıl ödeyecek bu mu sosyal demokrat anlayışınız 
İşinize geldiğinde meydandasınız .
İşinize gelmediğinde susuyorsunuz . Seçim sloganları güzeldi  ama aklıma şimdi böyle bir slogan düştü.
Ahmet Akın vatandaşa yanlış yapma sakın …. /

29-09-2029/ BERKAN KOZAN